Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Nädala retsept: kodune seemneleib (1)

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Värske koduleiva lõhn on imeline! Maitsest rääkimata...Valmis rukkileiva jahusegust õnnestub leib alati.

Vaja läheb: 

8 dl Veski Mati rukkileiva jahusegu

0,5 pk kuivpärmi

1 tl suhkrut

4,5 dl käesooja vett

150 g seemnesegu

Valmistamine: 

Sega jahu pärmi ja suhkruga. Lisa vesi ja seemnesegu, sega puulusikaga ühtlaseks paksuks tainaks.

Kata kauss toidukile või rätikuga ja lase tainal soojas kohas tund aega kerkida. Määri leivavorm võiga. Tõsta tainas vormi. Lase veel 15-20 min kerkida. Kuumuta ahi 250-kraadini. Silu leib niiske käeg pealt siledaks. Küpseta 250 kraadi juures 20 min, alanda kuumus 200-kraadini. Seejärel küpseta veel 40 minutit. Võta leib vormist, kata rätikuga ja lase jahtuda.

Head isu!

Tagasi üles