Hingelt ära: kuidas tulevane linnapea meie suvilatuppa pressis

Lugeja kiri
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Mind on alati köitnud meri. Kahjuks enda perel ei olnud suvilat. 1990. alguspoolel oli juulikuus võimalus puhata asutuse mereäärses suvilas. Suvitasime koos sõbrannaga seal kümme päeva. Nii algab Kai saadetud pihtimus.

On meeles, et ilmad ei olnud kiita, lugesin Kati Murutari raamatut ja sõin moosisaiaisu täis, enam rohkem moosisaia ei taha. Välikohvikus istudes tundsin esimest korda läänelikku hõngu ja mõtlesin: kui tore on endale sellist puhkust lubada.
 
Samal ajal oli suvitamas teisigi inimesi.
 
Viimased kuud on hästi aktuaalne kirjutada-rääkida ahistamise teemal. Samast puhkusest meenus seik, millele ei olnud palju aastaid mõelnud.
 
Ühel öösel ärkasime ukse tagant kostva kolistamise peale. Kaks meest kõrvaltoast olid saabunud kõrtsist ja tahtsid meie tuppa tulla. Meie ei olnud huvitatud. Nemad ei tahtnud ära minna, proovisid kõik võtmed läbi. Meil oli võti põiki ees. Lõpuks lahkusid.
 
Järgmisel päeval küsis üks meestest sõbranna käest «Mis su nimi on?» 
Sõbranna vastas: «Katja.» Selle peale küsija mõtles mõnda aega ja ütles: «Katja jaoks näed sa liiga hea välja.» Oligi kõik. Nii meie kui nende puhkus jätkus rohkemate kokkupuudeteta.
 
Ühest mehest sai hiljem ühe linna linnapea...
 
Täpsustuseks lisan, et üksi naine ei saaks mõelda: «Äkki minu mees!», sest kumbki meestest ei olnud tookord abielus.
 
Naisel tuleb mehel lasta mees olla. Päris kindlasti meid ei ahistatud. Kui mees esitab kutse, on naisel võimalik kutsele jaatavalt vastata või ära öelda. Vägistamine on kriminaalne tegu ja kriminaalkorras karistatav. Kõik muu on kokkulepete ja valikute küsimus.
 
Saada meile oma pihtimus aadressil sobranna@postimees.ee, lisa märksõna «Hingelt ära» ja avaldatud lugude eest maksame autorile honorari 30 eurot puhtalt kätte.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles