Seitse levinud viga, mida tehakse juuste pesemisel

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Juuste pesemine on midagi, mida teeme mitu korda nädalas ja millesse me väga ei süvene. Sellegi poolest on palju asju, mida juuste pesemise juures silmas pidada.

  1. Sa harjad või kammid juukseid enne pesemist valesti. Paljud meist kammivad enne pesu juukseid, et neid oleks hiljem kergem pusadest lahti kammida, kirjutab The List. Tuleb aga välja, et seda võib küll teha aga õiget pidi. Juukseid peab alati kammima väikeste salkude kaupa ja alt üles, mitte vastupidi. Ülevalt alla kammimine lõhub ja kahjustab juukseid ning seda tuleks kindlasti vältida.
  2. Sa ei pööra vee kvaliteedile tähelepanu. Enamik meist kasutab juuste pesemiseks kraanivett, see aga võib olla väga kare ja juustele halb. Selle vastu aga aitab spetsiaalne šampoon, mida müüakse poodides.
  3. Sa kasutad liiga kuuma vett. Liiga kuum vesi eemaldab juustest loomuliku õlitasakaalu ja tuhmistab värvi. Peale selle on külmem vesi parem ka balsami välja loputamiseks.
  4. Sa ei arvesta oma juustetüübiga. Erinevatel juustetüüpidel on ka erinev pesemisvajadus ja stiil. Näiteks, kui sul on väga rasvased juuksed, siis tasub šampooni pähe panna otse kuivadele juustele ja alles siis kasutada natuke vett. Pikkade juuste puhul on hea jätta nad mingiks ajaks rätiku alla kuivama, enne kui föönitama ja kammima hakata.
  5. Sa kasutad šampooni valesti. Enamik inimesi kasutab šampooni liiga palju. Tegelikult ei ole vaja juukseotsi šampooniga eraldi katta, kuna pidev pesemien teeb nad ainult kuivemaks. Masseerida tasub peanahka, kuid õrnalt ja mitte liiga kaua.
  6. Sa pesed liiga tihti juukseid. Enamus meist peseb juukseid liiga tihti. Liigne pesemine vähendab peanaha loomulikku kaitset ja juuksed lähevad aina kiiremini mustaks. Ideaalne oleks pesta juukseid 3-4 korda nädalas.
  7. Sa harjad märgi juukseid. Märgi juukseid tuleb kammida väga õrnalt ja parem oleks oodata, kui nad on kuivemad. Kui aga siiski märgi juukseid kammida, siis tuleb seda teha väga aeglaselt ja ettevaatlikult ning soovitavalt kammi, mitte harjaga.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles