Kolm põhjust, miks kohv tervisele hea on

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Kohv saab aina enam heakskiitu ka teadlastelt. Aina enam on tehtud uuringuid, mis loetlevad üles kohvi tervistavaid mõjusid. Mis need aga on? 

  1. Need, kes joovad kohvi, elavad kauem.  Kohvijoojatel on 17 protsenti väiksem tõenäosus surra enneaegselt. Samuti on neil 19 protsenti väiksem tõenäosus haigestuda südamehaigustesse ja 18 protsenti väiksem tõenäosus haigestuda vähkkasvajatesse.
  2. Aitab väga raskete haiguste vastu. Kohvi joomist seostatakse ka Alzheimeri ja Parkinsoni haiguse harvema esinemissagedusega.
  3. Kohv on põletikuvastane. Kohvis sisalduvad antioksüdandid teevad ta ka põletikuvastaseks. Tervistavat mõju on fikseeritud inimestel, kes joovad ei vähem ega rohkem kui kolm tassi päevas.

Samas ütlevad teadlased, et kohv pole ka nii kasulik, et need, kes kohvi ei joo, peaks seda tervise nimel kohe tegema hakkama. Samuti ei toeta uuringud seda, et kohvi peaks jooma rohkem kui kolm tassi päevas. Ainuke negatiivne kohvi mõju tuli välja rasedatel. Ehk rasedatel, kes joovad musta kohvi, võib olla suurem risk nurisünnituseks ja beebi alakaaluks.

Hea lugeja, kas sina jood kohvi ja kas usud selle tervistavaid mõjusid? Vasta meie Perefoorumis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles