Müslit on teadupärast mõnus süüa hommikuti piima või jogurtiga. Kui aga tahaks midagi põnevamat? Müslist saab valmistada ka maitsvaid ja tervislikke küpsiseid, mida on hea süüa hommikusöögiks või võtta vahepalaks kooli või tööle kaasa.
Sisuturundus
Maitsev vahepala! Ise tehtud müsliküpsised!
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaja läheb:
200 g Veski Mati pähkli-rosina müslit
50 g Veski Mati eriti head nisujahu
50 g sulatatud võid
0,75 dl vedelat mett
1 muna
Valmistamine:
Sega kausis müsli ja jahu. Vispelda teises kausis kokku sulavõi, vedel mesi ja muna. Lisa müsli-jahusegule. Sega hoolikalt läbi ja lase tainal 15 minutit seista.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Võta jäätisekulbiga tainast ja vormi niiskete käte vahel pallikeseks. Tõsta paarisentimeetriste vahedega ahjuplaadile. Vajuta veidi lamedamaks.
Küpseta 170 kraadi juures ahju keskmisel siinil 15 minutit. Tõsta plaat ahjust ja lase küpsistel enne söömist jahtuda.