Normaalne Norman teab: eks ei otsi suga mitte sõprust, vaid kättemaksuseksi!

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Tere, naised! Mina olengi keskmine Eesti mees. 35-aastane, töötan juhtival kohal ehitussektoris, spordi-, õlle-, ja kitarrimänguhuviline. Näinud olen kõike ja nüüdsest hakkan vastama teie küsimustele! Tahate teada, miks eks soovib sõbraks jääda ja milline on õige mees? Palun väga, selleks ma siin olengi!

Mu eks võtab pidevalt ühendust ja tahab suhelda. Küll kutsub mind enda sõprade ühistele jõuludele, sest väidab, et nad kõik ikka veel hoolivad minust, küll uurib mu venna kaudu, kuidas mul läheb, kui ma ise tema kõnedele ei vasta. Väidab, et tahab minuga sõpradeks jääda ja ma ei pea muretsema, sest tal on juba uus pruut. Kas ma peaksin seda sõprust proovima?

Ei! Unusta ära! Fui! Pervoalert! Hullusireen! Jookse!

Bloki ta ära ja lase oma vendadel, õdedel, tädil, onul, kassil ja naabrinaisel samamoodi see tüüp igalt poolt ära lõigata. Mitte ükski normaalne mees ei taha sinuga pärast lahkuminekut sõber olla, see idee on täiesti absurdne. Nad kas tahavad sinuga magada, sind ära kasutada või loodavad kogu asjale uut elu sisse puhuda. See uue pruudi jutt on jama, sest kui tal tõesti keegi tõsine ja huvitav oleks, ei jõuaks ta järgmised viis kuud voodist nii kauaks välja, et sinu vennale mingit plära ajada.

Vaata, mehed ja naised ei saa nagunii sõbrad olla, selleks ei tohi kummalgi osapoolel üldse kerasid olla. Jah, mingi eriti aseksuaalne sinust viiskümmend aastat vanem endine õpetaja, kes vanadekodus viimaseid päevi ja vanu Oskar Lutsu raamatuid loeb, võib ju väita, et ootab sind külla ainult selleks, et niisama maast ja ilmast lobiseda. Aga kui ta nüüd päris-päris ausalt tunnistaks, siis vahiks ta hea meelega pärast teist viskit tühja kõhu peale su pluusikaelusest sisse.

Mis siin siis nendest meestest rääkida, kes on sind püsikorraldusega pannud! Seal sõprade jõulupeol kavatseb ta su hõõgveini täis väänata, vanadest headest aegadest heietades sentimentaalseks minna ja hommikul su linade vahel ärgata. Ja, nii palju kui ma mehi tunnen, oleks see pigem mingi kättemaksev jätkuseks, millest pole lootust uuesti suhteks areneda.

Meestele meeldib omada ja hea on teada, et ka pärast lahkuminekut saab sõrmenipsu peale kõik vanad leegid kätte! Sel põhjusel ei kannataks ma seda silmaotsastki, kui mu oma naine mingit eksidega sõber olemise käojaani ajaks. Mehed ja naised ei saa olla sõbrad! Liiga palju genitaale!

Viimasel ajal räägitakse siin portaalis palju sellest, milline on õige mees. Norman, mida sina arvad?

Noh, õigel mehel on maja, saun, koer, naine ka. Õige mees käitub kohusetundlikult ja temaga saab arvestada ja ta ei valeta ega vea alt, ta muretseb selle eest, et naine ka tuleks, kaitseb nõrgemaid ja teeb remonti – mingit sellist teooriat on mulle isa õpetanud. Isa muidugi on vana ja õige mees veab talle kuuri puud ning garaažist taara minema.

Uute aegade ja uute naiste puhul ei piisa muidugi enam sellisest traditsiooniliselt taluperemehelikust habeme, trakside ja sedaaniga jõuluvana-tüübist. Minu meelest meeldib mu naisele see, et ma ei hakka nutma nagu väike plika, kui talle pean tampoone tooma või nõusid pesema või lastel mähkmeid vahetama, kuni proua vannis pikutab või trennis on.

Ja kindlasti meeldib mu naisele see, et ma tunnen ära seksismi, diskrimineerimise ja luban maha lüüa tema šovinistist ülemuse, kes jälle rõvedaid kommentaare seeliku pikkuse kohta teeb. Ja, hea küll, õige mees tunneb ära, et F1 sõitjate hulgas võiks ju mõni naine ka olla, sest tugevad ja kiired naised on ägedad. Vormeli vaatamine ja sõpradega õlle joomine on ka äge, nii et tänapäeva mees peabki elama pidevas tasakaalus feminismi ja traditsioonide keskel. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles