Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Tee ise! Karamellised rukkihelbed kohupiimakreemiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hommikusöögiks rukkihelbed? See võib olla sinu argipäev ja tihti ei tulegi ideid kus neid rukkihelbeid veel kasutada saaks. Loomulikult magustoidus! Teeme magusad karamelliseeritud rukkihelbed koos kohupiimakreemi ja mustikatega! 

Vaja läheb: 

1 sl võid

1 dl rukkihelbeid

1 sl demerara suhkrut

300 g kohupiimapastat

2 sl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

2 dl 35% koort

mustikaid

Valmistamine: 

Sulata pannil või ja lisa rukkihelbed. Rösti rukkihelbeid segades paar minutit. Lisa suhkur, sega läbi ja rösti veel paar minutit. Jahuta.

Sega kohupiimapasta hulka suhkur ja vanill. Vahusta koor tugevaks vahuks, lisa kohupiimale. Tõsta magustoit kihiti pokaalidesse: rukkihelbed, kreem, mustikad, rukkihelbed, kreem. Kaunista mustikate ja rukkipuruga.

Naudi! 

Tagasi üles