Biseksuaalid kirjeldavad, mis vahe on olla mehe või naisega

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõbrad rulluisutamas.
Sõbrad rulluisutamas. Foto: Vida Press

Iga koomik teeb nalja selle üle, mille poolest mehed ja naised omavahel erinevad. Tegelikult teavad seda kõige paremini inimesed, kes tunnevad külgetõmmet mõlema soo vastu ja on neid erinevusi omal nahal kogenud.

Ranker uuris biseksuaalsetelt meestelt ja naistelt, millised erinevused on suhetel kummagi sooga. Nende vastused pandi hääletusele ja ühiselt valiti välja kõige paremad kommentaarid, mis neid erinevusi esile toovad.

1. Naised on pehmemad

«Mehed on kõvemad. Ei, päriselt. Naised on pehmed ja vetruvad, mehed on nagu jäigemad. Ega pelgalt vaadates sellest aru ei saa, mõlemal tundub olevat sama palju rasva. Aga see on suur ja järjepidev vahe. Mind see esialgu väga üllatas.»

2. Inimesed kohtlevad sind teisiti

«Inimesed, kes olid mind harjunud nägema mehe seltsis, kohtlesid mind teisiti siis, kui olin koos naisega – ja vastupidi. Otsekui inimestel oleks ükskõik, kas ma olen hetero või lesbi, aga neil oli raske vaadata seda, kui ma olin mehega, siis naisega ja pärast jälle mehega. Mitte, et mind oleks halvasti koheldud, aga huvitav oli näha, et inimesed olid väga üllatunud.»

3. Mehi on lihtsam leida

«See ei ole ilmselt üllatav, aga naissoost biseksuaalina on kohtingule lihtsam leida meest kui naist. Heteromeeste jaoks on see pigem pluss, kui oled binaine (kuigi sellega kaasnevad ka omad probleemid). Lesbidega on see suur miinus.»

4. Naised on paremad suudlejad

«Olen naine. See, kuidas naised suudlevad, on vapustavalt erinev sellest, kuidas mehed suudlevad. Seksuaalse klapi seisukohalt eelistan käia meestega, kuid naised on oluliselt paremad suudlejad. Naised on pehmemead ja füüsilistele märguannetele vastuvõtlikumad. Mehed on aga: «Seda ma olen varem teinud ja kuna keegi pole öelnud, et see on halb, siis jätkan nii.»»

5. Meestega deitimisel on vähem survet

«Olen bimees, käinud nii meeste kui naistega, kuid nüüdseks jõudnud arusaamisele, et naistega olen üldiselt palju õnnelikum. Ma ei suuda end meestega vaimselt ega seksuaalselt niimoodi siduda nagu naistega. Mehed teevad palju-palju paremini suuseksi. Naised suudlevad palju-palju paremini.

Meestega pole (vaikivat) eeldust voodis kaua vastu pidada. Naistega kulub rohkem aega, et aru saada, mis neid erutab. Meest näpid natuke ja ta on valmis. Geiseksiks on vaja rohkem ettevalmistusi, aga ei pea nii palju eelmängule keskenduma.

Meestega väljas käies pole (päris või ettekujutatud pinget, et talle peab välja tegema. Kuigi ka naistega suhtes olles oleme arved pooleks teinud, on tavaliselt loomulik eeldus, et mina pean maksma. Mehed on jällegi minu emotsionaalsete vajaduste suhtes palju tundetumad kui naised, aga see võib olla ka individuaalne ja sõltuda nendest inimestest, kellega ma olen olnud.»

6. Mehed on rohkem emotsionaalselt segadusttekitavad

«Olin 15 aastat lesbi, viimased paar aastat olnud biseksuaal.

Naised: pehmed suudlused, pehmed kallid, pehme kõik muu. Naisega on seks nagu laisk jalutuskäik pargis. Nendesse on hulga lihtsam ära armuda. Intiimsus on lihtsam, kui räägite sama emotsioonide keelt. Suhte alustamine võib aga olla raskem, sest naised on passiivsemad ega taha välja näidata, et neil on huvi.

Mehed: kõvad suudlused, kõvad kallid, kõva kõik muu. Seks on rohkem nagu Ameerika mäed. Väga raske on selgeks teha, millised on mehe emotsionaalsed vajadused, sest ta ei julge neid omalegi tunnistada või ei ole neist teadlik. See, mida mees füüsiliselt tahab, on imelihtne. Vähem kaitset, rohkem koostööd.»

7. Meestele meeldib rääkida iseendast, naistele teistest inimestest

«Ma ise ei ole üldse jutukas inimene (see võib teisi isegi närvi ajada), aga ma olen väga hea kuulaja. Kuigi stereotüüpselt arvatakse, et naised on suured lobamokad, näitab minu kogemus, et mõlemale soole meeldib väga rääkida, kui keegi neid tähelepanelikult kuulab. Suurim erinevus on selles, et meestele meeldib rääkida iseendast ja naistele meeldib rääkida teistest inimestest. Ma pole kindel, kumb on halvem või parem… Mehed võivad olla egoistlikud, aga naised topivad oma nina teiste asjadesse ja on väga kriitilised. See on kõige suurem erinevus, mida olen pidevalt märganud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles