Kaheksa kummalist fakti suudlemisest, mida sa varem ei teadnud

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tuleb välja, et 66 protsenti naistest ja 59 protsenti meestest leiavad, et halb esimene suudlus vähendab tunduvalt inimese atraktiivsust. Kuid mida huvitavat võiks veel suudlemise kohta teada?

  1. Suudlemine tugevdab immuunsüsteemi. 10-sekundilise suudlemise jooksul vahetame 80 miljonit bakterit, kuid tuleb välja, et see polegi nii halb, kirjutab The List. Sülje jagamine toimib nimelt nagu loomulik vaktsineerimine ehk halbade pisikute vastu tekitab organism ise antikehi, mis aga võib ennetada haigusi.
  2. On olemas suudlemise Guinessi rekord. Pikim suudlus kestis 58 tundi ja see rekord sündis 2013. aastal Tais. Paarike, kes suudles, ei teinud seda ikkagi niisama, vaid 9000-dollarilise võiduraha nimel.
  3. Suudlemine parandab hammaste tervist. Suudlemine stimuleerib süljenäärmeid, mis omakorda aitab suus valitsevaid happeid neutraliseerida.
  4. Esimene suudlus kinolinal oli 1896. aastal. See toimus Broadway komöödias «The Widow Jones.»
  5. Suudlemine vallandab ajus keemilisi ühendeid, mis tekitavad hea tuju. Dopamiin tekitab hea tuju ja une ning aitab kaasa loovusele ja otsuste tegemistele.
  6. Suudlemine alandab kolesterooli ja vererõhku. Suudlemine aitab isegi kaasa kolesterooli- ja vererõhuprobleemide korral.
  7. Suudlemine põletab kaloreid. Ühes minutis põletab suudlemine 26 kalorit ja suudlemise ajal on käigus 30 näolihast.
  8. Suudlemine vähendab stressi. Uuringud näitavad, et suudlemine on stressi maandav ja õnnelikuks tegev.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles