Eesti mehed räägivad: nuhkimine on meeletu privaatsuse rikkumine!

Heidi Ruul
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Kuna eile avaldatud uuring kinnitas, et eestlastele meeldib kohutavalt oma kallimate järel nuhkida, siis küsisime lisaks Eesti naistele ka Eesti meestelt, millised kokkupuuted neil nuhkimisega on ja kui tihti nad seda ise praktiseerivad. 

Joosep (35): «Sellist asja ei ole teinud, sest see ei läheks minu põhimõtetega kokku. Arvan, et teiste elu ja see ,kuidas nad oma elu elavad, ei peaks meile üldse korda minema! Vähemalt mitte enne, kui inimene ise sinu käest abi või soovitusi palub.»

Marko (25): «Mina pigem olen lahtine inimene ja arvan, et see ei ole minu asi, mis kallim teeb! Seega mina ei nuhi, aga tean, et minu järgi nuhitakse.»

Erki (29): «Nuhitakse, aga ise ei nuhi - käitumine ütleb ju kõik!»

Janek (38): «Ei ole nuhkinud. See on meeletu privaatsuse rikkumine. Minu taga on nuhitud, telefonis küll mitte, aga Facebook on kogemata sisse jäetud. Selline usaldamatus ajab ikka väga vihaseks.»

Vello (33): «Jah, minu tagant on nuhitud ja tavaliselt siis, kui olen duši all või pesen nõusid, ehk siis hetkedel, kui mu telefon või arvuti korraks järelvalveta on. Seda on väga tihti tehtud. Ma ise ei nuhi, sest kui selleks juba vajadus tekib, siis on midagi juba nagunii suhtes väga mäda.»

Kardo (40): «Mina ei ole kunagi nuhkinud ja ma pole ka teadlik, et keegi minu asjadesse oma nina salamisi toppinud oleks.»

Mikk (28): «Mul on selle teemaga elu jooksul nii mitmeid kokkupuuteid olnud, et tänaseks tõusevad sellega seoses kõik ihukarvad püsti. Tundub, nagu kõik naised nuhiksid.»

Tom (30): «Alles hiljuti jäi mu naine mulle minu telefonis sorimisega vahele! Ma tõesti ei tea, mida ta sealt leida lootis, sest oma arust pole mul nagu midagi varjata. Pigem tegi haiget just see, et nägin, et meie vahel pole enam usaldust.»

Siimo (23): «Jah, ma olen elus ühe korra oma kaaslase telefonis sobranud ja kahetsen seda siiani. Ta oli juba pikemat aega väga kummaliselt käitunud ja minust vaikselt eemalduma hakanud ning usun, et otsisin sellele lihtsalt mingisugust loogilist põhjendust.»

Madis (32): «Ma arvan, et kui mu kallim peaks millegi taolisega mulle vahele jääma, siis oleks see meie suhte lõpp! Suhe tugineb usaldusel ja kui juba niimoodi sobratakse, siis ei saa mingist usaldusest küll rääkida!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles