Veel 10 probleemi, mille lahendab söögisooda

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Mitmeotstarbeline sooda aitab jälle. Siin on lisaks eelmisele 12 nipile veel kümme õpetust, kuidas söögisoodaga kodus imesid teha.

Värskenda luitunud pesu

Nii valge kui värviline pesu läheb kirkamaks, kui lisad pesumasinasse 200 g söögisoodat. Koos vedela pesuvahendiga tasakaalustab see pH-taset, et pesu saaks paremini puhtaks.

Ummistuse vastu

Kui vesi ei lähe äravoolust hästi alla, puista sinna 100 g soodat, mille peale vala 110 ml äädikat. Kata auk märja lapiga, lase sel viis minutit toimida ja seejärel vala kuuma vett peale.

Värskenda haisvaid jalatseid

Pärast trenni raputa jalatsite sisse (miks mitte ka spordikotti) soodat. Enne järgmist kandmiskorda koputa lihtsalt soodajäägid tossudest välja.

Eemalda prügikastist paha lõhn

Selleks, et halba lõhna prügikasti nii kergesti ei tekikski, puista veidi soodat prügikasti põhja.

Puhasta garaažis õliplekke

Kui garaažis on tsementpõrandale õliplekk sattunud, vala selle peale veidi soodat ja hõõru märja harjaga, kuni plekk on kadunud.

Puhasta grilli

Grillihooaja lõpus tuleks grillivahendid korralikult puhtaks teha. Enne hõõrumist puista harjale soodat, mis teeb töö lihtsamaks.

Puhasta verandamööblit

Kevadel õuemööblit välja võttes pühi see soodavee sisse kastetud lapiga üle. Sügisel mööblit kokku pakkides pane soodat patjade alla või padjapüüride sisse, et mööblile ei tekiks kopituslõhna.

Kopituslõhna vastu

Nii nagu sooda hoiab lõhnu ära külmikus, aitab see ka riidekapis tekkiva kopituslõhna vastu. Selleks pane avatud sooda pakk pesukapi nurka, linade lähedale.

Kustuta veeringe

Kui tassist on jäänud lauale ring, mis ei tule enam niisama ära, aitab selle vastu sooda. Selleks sega valget hambapastat samas koguses soodaga. Võta märg lapp ja soodasegu ning pühi sellega ringi ääri. Seejärel võta kuiv lapp ja pühi sellega laud üle. Viimase läike andmiseks võta veel kolmas pehme kuiv lapp, millega laud üle pühkida.

Ehetele uus sära

Kui hõbeehted on tuhmiks jäänud, tee nende puhastamiseks pasta, milles on kolm osa soodat ja üks osa vett. Puhasta ehteid ebemevaba lapiga ja loputa puhtaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles