Viis vagiina kohta käivat müüti, mis võivad kahjustada sinu tervist ja seksuaalelu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Naise günekoloogilise tervise kohta ringleb igasuguseid müüte, mis ei vasta tõele. Mõned neist võivad olla kahjulikud või siis lihtsalt kasutud.

Vagiina kohta käivad müüdid, mida ei peaks uskuma.

  1. Bakterite vastu peab võitlema puhastusvahenditega. Tõsi on, et liiga palju halbu baktereid võib tekitada tupes põletikke või muid haiguseid, kuid tegelikult on tupel nö iseennast puhastav mehhanism, mis hoiab pahad bakterid ja mikroobid eemal ja laseb headel levida, kirjutab Time. Seega, paljud puhastusgeelid võivad hoopis vagiina loomulikku pH-taset ärritada ja teha rohkem kahju kui kasu.
  2. Sügeleb – ju siis on tegu tupeseenega. Kuigi tupeseen on väga laialt levinud, on olemas ka teisi haiguseid, millel on sarnased sümptomid. Selle asemel, et kohe tupeseene ravimit ostma tõtata, käi hoopis ära oma günekoloogi juures, kes teeb vajalikud testid ja kirjutab sulle õige ravimi.
  3. Pärast sünnitust venib vagiina välja. Vagiina võib tõesti pärast sünnitust muutuda, kuid see kindlasti ei veni välja, vaid mingil määral võivad lihased lõtvuda, kuid üldjuhul ajaga see taastub. Kui aga on soov seda protsessi kiirendada, siis aitab trenni tegemine.
  4. G-punkt ei ole päriselt olemas. Fakt on ainult see, et ei ole olemas tõesti eraldi organit nimega G-punkt, kuid on olemas väike punt närvikiusid, mis tõstab naisel erutustaset. See, kas see piirkond erutub või mitte, on individuaalne ja oleneb igaühe tundlikkuse tasemest.
  5. Joogapükste kandmine soodustab tupepõletiku teket. Igal juhul tasub pärast trenni vahetada ära higised riided, kuid pole mingit tõendust, et just joogapüksid kuidagi põletikke soodustaks. Pigem soovitavad arstid kanda puvillaseid ja muid nahasõbralikke pükse ja aluspesu, mis seda piirkonda vähem ärritaks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles