Kui palju peaks nädalas seksima? (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Teadlased väidavad, et seks ja hea tervis käivad käsikäes. Seks soodustab paremat füüsilist vormi, tugevamat südant ja madalamat rinnavähi ohtu. Kuid paraku näitavad uuringud, et inimesed seksivad aina vähem.

Seksimise üldist vähenemist võib seostada naiste karjäärivalikutega ja tendentsiga, et aina rohkem on üksikuid inimesi, kirjutab Time. Sellegi poolest seksib keskmine inimene umbes 54 korda aastas, mis teeb natuke rohkem kui kord nädalas.

Kord nädalas seksimine on teadlaste hinnangul optimaalne, et püsida rahulolev ja õnnelik. Kuid juba seksida vähem kui üks kord nädalas lähevad õnne ja rahulolu näitajad alla. Tõsi on ka see, et ega seks iseenesest terveks ja õnnelikuks ei tee, vaid see käib ikka käsikäes üldise tervisekäitumisega.

Seega soovitus on, et kui seksida üks kord nädalas, siis see on juba hästi, kuid võiks rohkem. Samas peab silma pidama, et see ei tohi kindlasti olla kohustus, vaid mõlemapoolne soov ja ainult siis on sellest üldise rahulolu aspektist kasu.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles