Ilmar Raag: Pariis on üksikute inimeste linn

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raag.
Ilmar Raag. Foto: Mihkel Maripuu

Režissöör Ilmar Raagi mängufilm «Veel üks croissant» hakkab lõpusirgele jõudma – selja taga on võtted Pariisis, kus pikalt viibinuna teab mees rääkida, et tegemist on pigem üksikute inimeste kui armunute linnaga.

«Mis puutub armastusse, siis ma arvan, et see on pigem müüt, mille pärast ma seda filmi just Pariisi tegema läksin,» rääkis Raag romantiseeritud paigast Õhtulehele antud intervjuus.

Näiteks ei lase sealsed naised end nii lihtsalt armastusest pimestada: «Nad pidavat olema küllaltki pretensioonikad, väga eneseteadlikud, aga teistpidi räägitakse, et Pariis on üksikute inimeste linn. Sest nii mehed kui naised on oma elu suhtes küllaltki nõudlikud, mis justkui takistab püsivate paaride moodustamist.»

«Nüüd tegin ma küll väga suure sotsioloogilise üldistuse, aga sellel teemal räägitakse küllaltki palju,» märkis Raag. Tema sõnul iseloomustavad kohalikud end pigem teiste tunnuste kui armastuse kaudu: «Prantslased ise ütlevad, et itaallased on suured romantikud, et Prantsusmaa on eelkõige protestimaa. Et neile meeldib vaielda ja protestida.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles