Kuressaare erivajadustega lapsed said toreda kingituse

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kuressaare Perekodus toimus eile spetsiaalselt sealsete laste jaoks korraldatud teadusimesid ja mullimaailma tutvustav teadusshow. Silmad läksid särama nii suurematel kui ka väiksematel Kuressaare Perekodu erivajadustega lastel.

Abivahendikeskuse Invaru juhatuse liikme Enn Leinuste sõnul oli ettevõtte soov Invaru 25. sünnipäeva puhul pakkuda lastele rõõmu. «Otsustasime kingituse teha just Kuressaare Perekodule, kuna asudes saarel ja olles seeläbi mõnevõrra eraldatud, on siin vähem võimalusi uusi avastusi ja kogemusi saada. Seetõttu tõime Mulli- ja Teadusshow Tallinnast Kuressaarde, et pakkuda erivajadustega lastele vaheldusrikkust ja rõõmsaid emotsioone,» selgitas tänavu 25. tegutsemisaastat tähistava ettevõtte juht. Leinuste lisas, et taolistel sündmustel on lastele ka teraapiline mõju, mida pakub rõõm uutest kogemustest.

Kuressaare Perekodu juhataja Janne Tamme sõnul oli tore üllatus see, kui nendega ühendust võeti ja oma ideed tutvustati. «Hea meel on selle üle, et Eestis on ettevõtteid, kes mõtlevad meie laste peale ja omaalgatuslikult sellise kingituse tegid,» tänas Tamme. Ta lisas, et väga oluline oli nende jaoks just see aspekt, et sündmus toimus Kuressaares nende oma ruumides ja lapsed ei pidanud Tallinnasse reisima, mis erivajadustega laste puhul on omajagu keeruline ettevõtmine.

Leinuste lisab, et suurim tänu korraldajale olid laste säravad silmad. «Ei ole suuremat tänu sellest, kui näed laste siirast rõõmu ja elevust. Mulli- ja teadusshow oli kindlasti hea valik, sest siin on ühendatud nii uued teadmised kui mänguline pool. Aitäh teadusshow tegijatele,» rääkis Leinuste, kes on ise kolme lapse isa ja kolme lapselapse vanaisa.

Kuressaare perekodu peredes elab kokku 15 last, sh erivajadustega lapsed vanuses 2-20 aastat. Peamiselt asenduskoduna tegutsev asutus on vajaduse korral asendus-või hoiukodu kõigile Saaremaa puuetega  lastele. Praegusel koolivaheaja nädalal on lapsehoiuteenusel mitmeid lapsi, kes vajavad koolivaheajal hoidu, et vanemad saaksid osaleda tööelus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles