Kuidas kaitsta talvel oma nahka? Seitse dermatoloogi soovitust!

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Camera Press / Vida Press

Talv on eriti meie oludes külm ja pikk, mistõttu vajab nahk erilist hoolt ja kaitset. Dermatoloogid annavad nõu, kuidas nahka talvel hooldada ja korras hoida.

  1. Vähenda naha koorimist. Naha puhastamine koorimise teel on küll vajalik, kuid talvel, kui nahk saab vähem D-vitamiini ja on külm, siis võib koorimine rohkem kahju, kui kasu teha, kirjutab Huffington Post. Soovi korral kasuta õrnasid koorijaid, mis sisaldavad õlisid ja emulsioone.
  2. Kasuta vee põhjal toodetud näopuhastajaid. See vähendab kuivust, mis on talvel nahale omasem, samuti sobib neile, keda talvel kimbutavad külmalööbed ja ekseemid.
  3. Niisuta oma nahka. Kui suvel võib vahel niisutus ära ununeda, siis talvel on see äärmiselt vajalik. Niisutav kreem kaitseb naharakke, mis on pesemise või koormisega ära kraabitud.
  4. Hoolitse oma käte eest. Talve külmus võib kätele tekitada halvemal juhul haavandeid ja karedust. Hoolitse oma käte eest ja kasuta kätele mõeldud niisutuskreeme.
  5. Kasuta näokreemi enne magama minekut. Öö on hea aeg hoolitseda oma naha eest ja eriti talvel. Leia endale sobiv öökreem ja kanna seda enne magama minekut näole.
  6. Kasuta päikseskaitsekreemi ka tavel. Kuigi päike pole talvel eriti tugev, siis pikalt päikese käes viibides on ikkagi kasulik kanda peale madala faktoriga päikesekreemi.
  7. Pigmendilaikude korral kasuta kerget koormist. Paljud naised on mures heledate laikude pärast näol ja kehal, mis on tekkinud just peale suve. Selle puhul aitab õrn koorija, mida võib kasutada paar korda nädalas.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles