Dermatoloog hoiatab: jumestuskreem, mida ei tohiks üldse kasutada

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumestuskreem.
Jumestuskreem. Foto: PantherMedia / Scanpix

Korralik igapäevane jumestus saab alguse põhjast, millesse kuulub sageli ka jumestuskreem. Kuigi jumestuskreemi kasutamine iseenesest ei ole kahjulik, on kreeme, mida ei tasu kasutada igapäevaselt.

Nimelt ei tasu liialdada paksu ja hästikatva jumestuskreemiga, mis teeb naha raskeks ja tegelikult isegi rõhutab kortsukesi.

Igapäevaseks kasutuseks tuleks eelistada kergelt läbipaistvat jumestuskreemi või BB-kreemi ning punetuste ja vistrike katmiseks eraldi kreemjat peitepulka, õpetab jumestuskunstnik Ashleigh Ciucci väljaandes She Finds. «Neid kahte toodet kasutades on tulemus värskem ja moodsam,» ütleb ta.

Dermatoloog Renée Rouleau lisab, et kui siiski eelistad katva jumestuskreemi efekti, siis jälgi, et see oleks niisutava toimega (kui sul on kuiv ja vananev näonahk) ning õlivaba (kui sul on segu- või normaalne nahk). Rasusele ja aknega hädas olevale nahale tuleks eelistada hoopis puudrit. «Jumestuskreem ei ummista poore vaid siis, kui oled valinud õige toote vastavalt oma nahatüübile.»

Vastasel juhul aitab kergema kreemi valimine vistrike tekkimist oluliselt ennetada, sest paksu katva jumestuskreemiga tekivad need kergesti. Pealegi jääb kerge kreemiga loomulikum tulemus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles