Tee kodus! Aromaatne riis kana-kõrvitsakarriga

Veski Mati
, Kvaliteedi saladus igas köögis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Miks ei õnnestu kodus valmistada nii head riisi kui restoranis kümneid eurosid maksva roa sees? Selleks on kokkadel omad nipid!

Mari-Liis Ilover näitab oma nippi, kuidas valmistada võrratu kana-kõrvitsakarri kõrvale vähemalt sama võrratu aromaatne basmati riis!

Vaja läheb:

500 g Veski Mati basmati riisi

850 ml vett

5 kaneelipulka

10 nelgitera

2 tähtaniisi

1 sidrunilt võetud kooreribad

mõned kuivatatud karri- või kaffirlaimi lehed

1 sl soola

60 g võid

1 sl sidrunimahla

Riisi valmistamine: 

Pese riis õrnalt sõelal ja nõruta. Vala vesi potti, lisa vürtsid ja sidrunikoor ning sool. Kuumuta vesi keema. Vala riis ahjuvormi ja lisa sellele kuum vedelik. Kata vee pind küpsetuspaberiga ja kogu vorm fooliumiga.

Tõsta vorm ahju, pool tundi 200 kraadi juures ja lase pärast veel 10 minutit seista. 

Sulata või ja vala riisile. Pigista peale ka sidrunimahl. Sega riis kahvliga kohevaks.

Valmistame kõrvale kana-kõrvitsakarri: 

1 sl õli

2-3 sl karripastat

2 kanafileed (kokku u 400  g)

300 g muskaatkõrvitsa viljaliha

peotäis külmutatud herneid

3-4 kaffirlaimilehte (soovi korral)

1 purk kookospiima (400 ml)

1-2 sl Tai kalakastet

1-2 sl laimimahla

värsket koriandrit

1 tl soola

musta pipart

Tükelda kana ja kõrvits. Kuumuta pannil õli ja lisa karripasta. Kogust reguleeri vastavalt sellele, kui teravat karrit soovid. Selleks, et karripasta kõrbema ei läheks kuumuta õli ja karripastat koos pidevalt segades. Lisa kaffirlaimilehed (kui neid kasutad), umbes pool kookospiimast ja sega, et karripasta ei oleks tükkis, vaid ühtlaselt kreemjas. Lisa tükeldatud kana ja kõrvits. Sega läbi ja lisa ka ülejäänud kookospiim. Keeda umbes 15 minutit, kuni kana küps. Lõpuks lisa rohelised herned, kuumuta läbi. Raputa peale rohkelt värsket koriandrit.

Serveeri värskelt valminud suurepärase aromaatse basmati riisiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles