Uue seaduse kohaselt võivad kiusajate vanemad vangi minna

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mandy Godbehear / PantherMedia / Scanpix

North Tonawanda on väike, 30 000-pealine kogukond New Yorki osariigis Ameerikas, mis on hiljaaegu uudistekünnise ületanud, kuna neil on uudne plaan, kuidas lõpetada kiusamine.

Oktoobris hakkas seal nimelt kehtima uus seadus, mille kohaselt võib alaealiste laste vanemaid oodata rahatrahv või isegi vangistus, kui nende lapsed teisi lapsi kiusavad. Seaduse katalüsaatoriks on väike lastegrupp, kelle tõttu paljud kohalikud vanemad väga mures olid. Eelmisel aastal suurenes hüppeliselt laste kiusamine.

Uue seaduse järgi võib vanemaid, kelle lapsed rikuvad 90 päeva jooksul kaks korda linna seadusi (sh on pärast keeluaega väljas või neid nähakse teisi lapsi kiusamas), trahvida 250 dollari ulatuses või saata 15 päevaks vangi. Ametnikud ja kiusajate ohvrite vanemad on lootusrikkad, et ehk aitab vanemate vastutusele võtmine kuidagi olukorda muuta ning kiusamine linnas lõpeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles