Tee ise: Krõbedad seemne-näkileivad on tervislik snäkk õhtutundideks

Veski Mati
, Kvaliteedi saladus igas köögis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui päev hakkab õhtusse jõudma ning enne veel, kui on magamamineku aeg, tekib sageli diivanil mängufilmi vaadates millegi isu. Ent enne kui haarad mõne magusa koogi või võileibade järele, valmista parem seemne-näkileivad, mis on tervislikumad ning ei mõju kaalunumbrile! 

Vaja läheb:

2 dl maisijahu

0,75 dl päevalilleseemneid

0,5 dl seesamiseemneid

0,5 dl kõrvitsaseemneid

0,5 dl tšiiaseemneid

1 tl soola

2,5 dl keeva vett

0,5 dl oliiviõli

Valmistamine:

Sega maisijahu seemnete ja soolaga. Lisa kuum vesi ja õli. Sega tainaks. Lase tainal u 20 minutit seista.

Kata töölaud ahjuplaadi suuruse küpsetuspaberiga. Tõsta tainas küpsetuspaberile. Kata teise küpsetuspaberiga. Vajuta tainas kätega laiemaks. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel võimalikult õhukeseks. Eemalda pealmine küpsetuspaber. Tõsta näkileib küpsetuspaberiga ahjuplaadile. Küpseta plaaditäit 150 kraadi juures 45-60 minutit, kuni näkileib on kergelt pruunistunud ja krõbe. Tõsta ahjust, lase jahtuda. Murra enne söömist vabakujulisteks paladeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles