Viis märki, et ta manipuleerib, mitte pole džentelmen

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Volkmar / PantherMedia / Scanpix

Viisakus ja džentelmeniks olemine on miski, mis võib tekitada vastakaid tundeid paljudes. Mõned naised armastavad seda, teised aga leiavad, et see takistab nende iseseisvust. Suur probleem džentelmenliku käitumise juures on aga see, et mõnikord võib see hoopis varjata manipuleerimist.

Kuidas aru saada, et su kallim ei ole mitte džentelmen, vaid hoopis manipuleerib sinuga? Verily annab nõu.

  1. Ta muretseb rohkem «oma reeglite» kui sinu eelistuste pärast. Sa tahad maksta poole, ta vaatab sind, nagu oleksid teda just näkku löönud. Sa ei võta ta käest, kui ta sind autosse aitab, ta vastab solvanguga. Need on märgid, et ta muretseb pigem reeglite täitmise kui sinu südame pärast. Kui sulle tundub, et ta ei jäta sulle oma käitumisega valikuvõimalust, on see märgiks, et ta pole autentne ja aus.
  2. Ta on liigselt meelitav. Pole midagi hullemat kui võltskomplimendid. Kuidas teha vahet? Kui ta meelitab sind pidevalt ja palju, kuid see ei tundu sulle siiras, on aeg võtta sammuke tagasi ja hinnata, mis on tema tõeline motivatsioon.
  3. Ta teeb oma heategudest vahetuskauba. Peab ta nimekirja kõigist heategudest, mis ta on teinud? Kas ta edvistab nendega? Peab ta endastmõistetavaks, et sa magad temaga pärast õhtusööki, mille ta välja tegi? See tähendab, et ta pole mitte ainult mees, kes ei tea, mida džentelmeniks olemine tähendab, vaid ka mees, kes ei saa aru põhilistest inimsuhtluse alustest.
  4. Ta viisakus on vaid sulle suunatud. Ta avab ukse sulle, kuid mitte vanale mehele sinu selja taga. Ta ütleb sulle ilusaid sõnu, kuid sõimab ettekandjat. Kui mees on väga ühesuunaline oma džentelmenluses, on tema huviks ainult see, mis ta saada tahab.
  5. Ta muutub karmiks, kui sa oma rolli ei täida. Džentelmeniks olemine ei ole vaid käitumisnormid, mida täita, et oma tahtmist saada. See peaks olema viis, kuidas näidata oma austust ja lugupidamist. Kas sa tunned, et ta respekteerib sind või kardad, et kui sa tema reegleid ei täida, muutub ta vägivaldseks? Oma hinges sa tead ju vastust.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles