16 viisi, kuidas inimestele meeldida

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alamy / Vida Press

Raske on öelda, miks meile mõni inimene meeldib ja mõni mitte. Asi võib olla tema naeratuses, kehaolekus, miimikas või see, kuidas või mida ta räägib. Samas pole teadlased selliste vastustega rahul ja otsivad meeldimise sügavamaid põhjuseid.

Siin on mõned nipid, kuidas ennast teistele meeldivamaks muuta.

  1. Kopeeri inimest, kellega parasjagu räägid. Sellist strateegiat nimetatakse peegelduseks, kirjutab Business Insider. Kopeerides teise miimikat, žeste ja liigutusi meeldid sa kindlasti rohkem.
  2. Veeda aega inimestega, kellega sa sooviks sõber olla. Teadlased väidavad, et mida sarnasemad on inimesed, seda suurem tõenäosus on, et nad ka üksteisele meeldivad.
  3. Tee komplimente. See ei ole mitte ainult viisakas ja hea viis ennast meeldivamaks muuta, vaid kui sa teed komplimente, siis inimesed alateadlikult arvavad, et see, mis sa ütled nende kohta, kehtib ka sinu kohta.
  4. Proovi olla positiivne. Kuna inimesed tajuvad emotsioone ka alateadlikult, siis igasugune positiivsus aitab meeldimisele kaasa.
  5. Ole soe ja kompetentne. Ehk teisisõnu, kui sa oled soe inimene, siis inimesed usaldavad sind ja kui sa oled näiteks milleski väga kompetentne, siis nad respekteerivad sind rohkem.
  6. Paljasta oma vead järk-järgult. See, et sa ei ole ideaalne on just hea, sest keegi seda ei eeldagi, kuid ära paljasta kõiki oma vigu korraga, see võib ära ehmatada.
  7. Pane rõhku ühistele väärtustele. Tuleb välja, et inimesed, kes jagavad samu väärtusi, meeldivad ka üksteisele rohkem.
  8. Puuduta. See ei tähenda, et peaksid, kedagi kogu aeg kallistama, vaid pigem aeg-ajalt möödaminnes, et tekiks initiimsem kontakt.
  9. Naerata. See aitab igas olukorras!
  10. Näe teist inimest nagu sa arvad, et ta sooviks, et teda nähtaks. Seda nimetatakse enda õigustamise teooriaks ehk me kõik tahame kinnitust oma seisukohtadele ja arvamustele.
  11. Jaga saladusi. Enda avamine on ehk üks parimaid suhete loomise tehnikaid.
  12. Näita, et oled usaldusväärne. Uuringud ütlevad, et inimesed hindavad üksteise usaldusväärsust väga kõrgelt ja eriti kui otsitakse sõpra.
  13. Ole humoorikas. Huumorimeel on samuti üks väga oluline meeldivuse märk.
  14. Lase neil rääkida. Inimesed, kes oskavad kuulata on väga kõrges hinnas. See võib hiljem sõpruse näol ära tasuda.
  15. Näita välja oma haavatavust. Olles liiga haavatav võib see eemale peletada, kuid näidates välja, et oled siiski lihast ja luust inimene, tuleb see pigem kasuks.
  16. Käitu nagu inimene sulle meeldiks. Ehk kui sa tajud, et sina meeldid talle, siis tõenäoliselt hakkad sa ka otsima temast jooni, mis sulle meeldivad. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles