Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Kosuta enda meeli: Suussulav koorene krevetipasta pestoga viib keele alla

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Pasta valmistamine on lihtne ja kiire viis valmistada maitsev toidukord, mis täidab kõhu tundideks. Krevetipasta pestoga on aga midagi täiesti uut ja huvitavat, mis pererahva silmad särama paneb.

Vaja läheb:

400 g keetmata spagette         

1-2 küüslauguküünt

1 sl oliiviõli

1 dl kuiva valget veini

200 ml koort

tšillihelbeid     

3-4 sl pestot

400 g kooritud krevette          

soola

serveerimiseks basiilikut

Valmistamine:

Keeda pasta rohkes soolaga maitsestatud vees pehmeks ja nõruta. Jäta 1 dl keeduvedelikku alles juhuks, kui on tarvis kastet vedeldada. Puhasta küüslauk ja lõika õhukesteks viiludeks, kuumuta kergelt kastruli põhjas õlis. Lisa vein, keeda paar minutit. Seejärel lisa koor, sool ja tšillihelbed. Lisa pesto. Kuumuta kastet segades veel paar minutit. Lisa krevetid. Keeda kõige enam paar minutit. Serveeri äsjakeedetud pastat koos krevetikastmega. Rebi serveerimisel roale värsket basiilikut.

Tagasi üles