Kolm kompromissi, mida suhtes vältida

Hanna Kangro
, Sõbranna.ee reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rex Features / Vida Press

Pikaajaline suhe nõuab paratamatult kompromisse nagu näiteks, kuhu puhkusele minna, mida süüa, mida osta jne. See kõik eeldab arutelu ning üksteise eelistuste ja valikute aktsepteerimist. 

Võime asju rahulikult läbi arutada viitab tervele suhtele, kirjutab Psychology Today. Sellegipoolest on mõned kompromissid, mida ei peaks võtma kergekäeliselt.

  1. Sa varjad oma tegelikke iseloomujooni. Suhtes võib juhtuda, et parima tulemuse saavutamiseks inimesed suruvad oma tunded või loomuliku «mina» alla. See aga tähendab, et me justkui lõikame osa endast välja, mida partnerile eest varjame ja see ei ole tervislik.
  2. Lugupidamatuse respekteerimine. Vaenulikkus, empaatiavõime puudumine ja austuse mitte üles näitamine esindab võimetust suhtes stressi ja konfliktiga hakkama saada. Pange paika põhireeglid, et parandada oma probleemide lahendamise oskust.
  3. Oma seksuaalsete eelistuste allasurumine. Oma seksivajaduse või eelistuste maha surumine võib lõpuks viia frustratsiooni ja ebakindluseni. Tehke selgeks, mis on kummagi eelistused ja leidke variant, mis sobib mõlemale.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles