Hiinas ja mujalgi peetakse teda armurohuks, ravib impotentsust ja frigiidsust. Ingver värskendab väsinud vaimu. Mitmed uuemad uuringud on leidnud, et ingverist on abi Alzheimeri ja dementsuse ennetamisel ja ravis, kuna ta stimuleerib ajutegevust.
Läänes on levinud kapslite ja salvidena kasutamine lihasvalu ja artroosi korral. Hea ja tuntud vahend iivelduse vastu, ravib merehaigust.
Ingverit võib lisada väikses koguses paljudesse toitudesse, kuhu on vaja lisada „särtsu” ja mis tunduvad ingveriga sobivat. Värskest juurikast riivitud lusikatäis annab hea lisamaitse küpsetistele, kastmetele, marinaadile, sobib magusatesse hoidistesse, magustoitudesse. Lisada tuleks see vahetult enne valmimist, et mitte maitset rikkuda.
Aasia rahvastel on tavaks pruukida marineeritud ingveriviilu enne iga söögikorda, jaapanis shushikordade vahel, et ergutada maitsemeeli. Ingver sobib toitudesse koos küüslaugu, peterselli või mädarõikaga. Toite, kuhu sobib lisada kaneeli, võib maitsestada ka ingveriga.
Valmistada saab ka siirupit (umbes 2 cm suurused kooritud värsked viilud keeta siirupis läbipaistvaks), seda on hea lihtne kasutada jookide ja magustoitude maitsestamiseks.
Inglismaal valmistatakse ingveriõlut ja hästi tuntud on ingveriküpsised. Ingver annab maitsenüansi väga paljudele jookidele-söökidele. Võimalusi ingveri kasutamiseks on väga palju – ole leidlik!
Tee, keeduse ja tõmmise valmistamine
Riivi või viiluta u 1 tl jagu ingverijuurt, lisa 2,5 dl keeva vett, lase 5 minutit tõmmata.
Kurna ja joo, maitsesta soovi korral mee või pruuni suhkru ning sidruniviiluga, sobib ka apelsin, kaneel.