Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Magus ja tervislik suutäis: rõõmusta enda kõhtu Õuna-krõbediku desserdiga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Magustoit on toidukorra viimane käik. Harjumuspärase šokolaadikoogi asemel proovi aga midagi teistsugust ja uut. Midagi tervislikku ja head!

Krõbeda katte jaoks vaja läheb:

100 g nisujahu

100 g Veski Mati ÖKO kaerahelbeid kliidega

50 g mandlijahu

100 g võid

100 g demerara suhkrut

Valmistamine:

Sega jahu, kaerhelbed, mandlijahu ja suhkur.  Lisa või ja hõõru segu sõrmede vahel puruks. Sisse võivad jääda ka mõned suuremad tükid. Töötle võimalikult vähe, siis jääb kate kerge ja õhuline.  Küpseta ahjus 190 kraadi juures u 15 minutit.

Vaja läheb:

2 õuna (kokku u 400 g)

30 g võid

30 g suhkrut

peotäis jõhvikaid

0,5 tl kaneeli

Serveerimiseks vanillijäätist

Valmistamine:

Lõika õunad kuubikuteks. Pane või ja suhkur kastrulisse. Lase sulada. Keeda 3 minutit, kuni segu muutub karameljaseks.  Lisa õunatükid, küpseta 3 minutit. Seejärel lisa jõhvikad ja kaneel, küpseta veel 3 minutit. Tõsta pann kuumuselt, kata kaanega ja lase veel paar-kolm minutit seista, et õunad-jõhvikad pehmeneksid.

Tõsta õuna-jõhvikasegu kuumakindlasse ahjuvormi, puista peale purusegu ja kuumuta ahjus 200 kraadi juures 5-10 minutit.

Paku magustoitu vanillijäätisega.

Tagasi üles