Magustoit on toidukorra viimane käik. Harjumuspärase šokolaadikoogi asemel proovi aga midagi teistsugust ja uut. Midagi tervislikku ja head!
Magus ja tervislik suutäis: rõõmusta enda kõhtu Õuna-krõbediku desserdiga
Krõbeda katte jaoks vaja läheb:
100 g nisujahu
100 g Veski Mati ÖKO kaerahelbeid kliidega
50 g mandlijahu
100 g võid
100 g demerara suhkrut
Valmistamine:
Sega jahu, kaerhelbed, mandlijahu ja suhkur. Lisa või ja hõõru segu sõrmede vahel puruks. Sisse võivad jääda ka mõned suuremad tükid. Töötle võimalikult vähe, siis jääb kate kerge ja õhuline. Küpseta ahjus 190 kraadi juures u 15 minutit.
Vaja läheb:
2 õuna (kokku u 400 g)
30 g võid
30 g suhkrut
peotäis jõhvikaid
0,5 tl kaneeli
Serveerimiseks vanillijäätist
Valmistamine:
Lõika õunad kuubikuteks. Pane või ja suhkur kastrulisse. Lase sulada. Keeda 3 minutit, kuni segu muutub karameljaseks. Lisa õunatükid, küpseta 3 minutit. Seejärel lisa jõhvikad ja kaneel, küpseta veel 3 minutit. Tõsta pann kuumuselt, kata kaanega ja lase veel paar-kolm minutit seista, et õunad-jõhvikad pehmeneksid.
Tõsta õuna-jõhvikasegu kuumakindlasse ahjuvormi, puista peale purusegu ja kuumuta ahjus 200 kraadi juures 5-10 minutit.
Paku magustoitu vanillijäätisega.