See retsept peaks eriti meeldima neile, kellele ei maitse kala. Seda, et kala on vajalik, teab igaüks, kuid paljudele ei meeldi selle omapärane lõhn ja seepärast on nad selle eemaldanud oma toidulaualt. Need kotletid tõestavad kindlalt, et isegi need, kes ei söö kala, hakkavad küsima lisa – sest kikerhernes neutraliseerib kala lõhna ja kurgid sinepiga lisavad pikantsust. Maitsev ja kasulik! Kikerherneid võib muide asendada Bonduelle Vapeur valgete ubadega.
Sisuturundus
Kalakotletid kikerhernega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogus: 12-14 tk
Valmistamise aeg: 30 min
500 g valge kala fileed
8 spl jahvatatud kuivikuid
6 väikseid marineeritud kurke
1 spl Dijoni sinepit
till
taimeõli
sool, pipar
sidrun serveerimiseks
majonees serveerimiseks
marineeritud kurgid serveerimiseks
Lõika kala väikesteks tükkideks ja pane blenderi kaussi. Lisa kikerherned, väikesed kurgid, 4 spl kuivikuid, sinepit, tilli, soola, värskeltjahvatatud pipart, peenesta blenderis ühetaolise massini.
Vormi sellest väikesed kotletid, veereta kuivikutes, prae kahelt poolt vähese taimse õliga 3-4 minutit kummaltki poolt.
Serveeri sidruniviilu (sellest pigistatakse mahla kotlettidele), majoneesi ja marineeritud kurkidega.