Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Karrisupp spargeloa ja rohelise hernega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Karrisupp spargeloa ja rohelise hernega
Karrisupp spargeloa ja rohelise hernega Foto: Bonduelle

Sõna „karri“ tuleb tamiili sõnast „kari“, mis tõlkes tähendab vürtsikat kastet, või sõnast „kaari“, mis tähendab garniiri. See supp soojendab sind vihmasel sügispäeval või külmal talveõhtul ja meie aurutatud köögiviljad säilitavad kõik oma vitamiinid. Proovi seda suppi valmistada, me oleme veendunud, et sa hakkad seda tegema ka tulevikus!

4 portsjonit
Valmistamise aeg: 40 min

1 pakk aurutatud spargelube Bonduelle "Vapeur"

1 purk aurutatud rohelisi herneid Bonduelle "Vapeur"

500 g kartuleid

1 purk kookospiima

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 punane tšillipipar

2 spl karripulbrit

1/2 laimi

3 cm ingverijuurt

taimeõli

sool

Foto: Bonduelle

Koori kartulid ja lõika need kuubikuteks. Koori ja lõika väikesteks kuubikuteks sibul. Purusta küüslauk. Lõika tšillipipar väikesteks tükkideks, soovi korral võid jätta seemned alles, siis on maitse teravam.

Foto: Bonduelle

Kuumuta kastrulis õli ja prae sibul, kuni see on läbipaistev. Lisa karri, küüslauk, ingver, tšillipipar ja prae veel 3-4 minutit.

Foto: Bonduelle

Lisa kartulid, 1,2 klaasi vett ja keeda 15 minutit.

Foto: Bonduelle

Lisa oad, herned, sega ja keeda veel 5 minutit.

Foto: Bonduelle

Nüüd lisa kookospiima, veel natuke vett, soola maitse järgi ja keeda veel 10 minutit aeglasel tulel.

Foto: Bonduelle

Serveeri kohe.

Karrisupp spargeloa ja rohelise hernega
Karrisupp spargeloa ja rohelise hernega Foto: Bonduelle
Tagasi üles