Sõna „karri“ tuleb tamiili sõnast „kari“, mis tõlkes tähendab vürtsikat kastet, või sõnast „kaari“, mis tähendab garniiri. See supp soojendab sind vihmasel sügispäeval või külmal talveõhtul ja meie aurutatud köögiviljad säilitavad kõik oma vitamiinid. Proovi seda suppi valmistada, me oleme veendunud, et sa hakkad seda tegema ka tulevikus!
Karrisupp spargeloa ja rohelise hernega
4 portsjonit
Valmistamise aeg: 40 min
1 purk aurutatud rohelisi herneid Bonduelle "Vapeur"
500 g kartuleid
1 purk kookospiima
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 punane tšillipipar
2 spl karripulbrit
1/2 laimi
3 cm ingverijuurt
taimeõli
sool
Koori kartulid ja lõika need kuubikuteks. Koori ja lõika väikesteks kuubikuteks sibul. Purusta küüslauk. Lõika tšillipipar väikesteks tükkideks, soovi korral võid jätta seemned alles, siis on maitse teravam.
Kuumuta kastrulis õli ja prae sibul, kuni see on läbipaistev. Lisa karri, küüslauk, ingver, tšillipipar ja prae veel 3-4 minutit.
Lisa kartulid, 1,2 klaasi vett ja keeda 15 minutit.
Lisa oad, herned, sega ja keeda veel 5 minutit.
Nüüd lisa kookospiima, veel natuke vett, soola maitse järgi ja keeda veel 10 minutit aeglasel tulel.
Serveeri kohe.