Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Prantsusepärane pirukas suitsulõhe ja köögiviljadega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Prantsusepärane pirukas suitsulõhe ja köögiviljadega
Prantsusepärane pirukas suitsulõhe ja köögiviljadega Foto: Bonduelle

See pirukas on uskumatult maitsev ja sobib nii argipäeva kui ka pidulauale. Ole valmis selleks, et iga külaline, kes seda proovib, küsib sult retsepti. Mis siis ikka, jaga! Rõõmusta ennast ja teisi!

Vorm - 22-23 cm
Valmistamise aeg - 45 min

1 pakk köögivljasegu Bonduelle Vapeur "French Mix"

250 g pärmita lehttainast

150 g külmsuitsulõhet

150 g koorejuustu

2 muna

2 spl hapukoort

tilliroheline

French Mix
French Mix Foto: Bonduelle

Määri ahjuvorm võiga. Soojenda ahi 200 kraadini.

Sulata tainas üles. Raputa tööpinnale jahu. Rulli tainas õhukeseks, aseta vormi, vajuta sõrmedega äärtele ja lõika üleliigne osa ära.

Vorm läbimõõduga 22-23 cm.
Vorm läbimõõduga 22-23 cm. Foto: Bonduelle

Valmista ette täidis. Vahusta munad, lisa koorejuust, hapukoor ja sega. Lisa ülessulatatud köögiviljad, peenestatud till ja sega veelkord.

Foto: Bonduelle
Foto: Bonduelle

Ettevalmistatud vormi tainaga vala muna-köögiviljasegu. Lõika lõhe peenteks viiludeks ja aseta täidisele, vajutades kergelt sisse.

Foto: Bonduelle

Küpseta ahjus 30 minutit.

Lase pirukal täielikult jahtuda, lõika portsjoniteks ja serveeri.

Prantsusepärane pirukas suitsulõhe ja köögiviljadega
Prantsusepärane pirukas suitsulõhe ja köögiviljadega Foto: Bonduelle
Tagasi üles