Kuidas lõpetada raha raiskamine riietele, mida sa ei kanna?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud kannavad vaid väikest osa oma garderoobist – ülejäänud riided ei ole kas parajad, ei meeldi enda seljas, pole moes või on seisma unustatud.

Enne järgmise hilbu soetamist võiksid endale mõned küsimused esitada, et sa ei raiskaks raha, tuues koju eseme, mida sa kunagi selga ei pane, soovitas couponshoebox.com.

Kas ostan asja, kuna see on odav või kuna ma seda tahan?
Kerge on hoogu sattuda, kui juhtud suuresti allahinnatud rõivaid nägema. Pea meeles, et sa ei säästa summat, mille võrra kaup soodsam on, vaid kulutad just nii palju, kui asi maksab. Ka üliodavad riided ja kingad võtavad kapis ruumi ja toovad ellu segadust.

Kas see on mulle tõesti paras?
Osta vaid riideid, mis istuvad seljas valatult, mitte esemeid numbriga, mida kunagi kandsid või tahaksid kanda. Kõik stiilid ei näe iga kehakujuga inimese seljas head välja – seega, vaata end peeglist igast küljest veendumaks, et rõivas kaunistab sinu figuuri.

Kui mugavalt end seda kandes tunnen?
Mõtle enda lemmikrõivastele. Ilmselt on need nii ilusad kui mugavad. Ükskõik, kui kenad ühed riided või jalanõud välja näevad, ei kanna sa neid suure tõenäosusega, kui need on ebamugavad.

Pööra tähelepanu materjalile, mis seljas ülespoole kisub, häirivatele õmblustele, käistele, mis on kas liiga lühikesed või liiga pikad, ülemäära paljastavatele pükstele, nööpidele, mis kinni ei püsi ja teistele tavalistele rõivavigadele. Ära pane proovikabiinis eset lihtsalt selga, vaid proovi kummardada, istuda, trepist üles kõndmist jäljendada jne.

Millal ja kus seda kannaksin?
Ostame rõivaid sageli mõtlemata, millal neid kanda saame. Hoidu asja ostmisest, kui vaid loodad, et küll tuleb võimalus seda kanda. Teisalt, kui sul on kapitäis rõivaid, mida kanda ei raatsi, sest nad on liiga ilusad, siis mille jaoks sa neid hoiad? Selle asemel, et neid kapis peita, proovi esemeid kanda või otsusta need müüa, annetada, ära anda.

Kas mul on juba midagi taolist?
Paljud inimesed ostavad korduvalt sama paari musti pükse või V-kaelusega särgi. Ära soeta järjepidevalt sama rõivaeset, vaid hoia enda raha neile asjadele, mis paistavad silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles