Küpsised maitsevad paljudele ning on suurepärane vahepala, mida pakkuda kohvi või tee kõrvale. Tavaliste vaniljeküpsiste asemel üllata oma tuttavaid ja valmista hoopis tervislikud apelsinimaitselised kliiküpsised.
Proovi järele! Apelsinimaitselised kliiküpsised ajavad suu vett jooksma
Vaja läheb:
60 g võid
80 g suhkrut
2 sl nisujahu
100 g kaerakliisid
1 tl küpsetuspulbrit
Noaotsaga veidi soola
1 muna
Poole apelsini riivitud koor
Sulata või. Sega omavahel kuivained. Lisa neile sulavõi, kahvliga lahtiklopitud muna ja riivitud apelsinikoor. NB! Apelsinikoor nühi enne riivimist hästi hoolikalt kuuma vee ja nõudepesusvammi kareda poolega puhtaks. Jaota tainas teelusikaga tõstes väikeste pätsikestena kahele küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, maksimaalselt 9 küpsist ühele plaadile. Jäta piisavad vahed, kuhilad vajuvad küpsedes laiemaks. Küpseta 200 kraadi juures umbes 7 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Tõsta plaadid ahjust ja lase küpsistel plaadil jahtuda. Kui esialgu võib tunduda, et küpsised on pehmevõitu, pole põhjust muretsemiseks- jahtudes muutuvad krõbedaks.