Populaarne lastemultikas «Põrsas Peppa» sai Austraalias keelu (1)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Multifilmitegelane põrsas Peppa.
Multifilmitegelane põrsas Peppa. Foto: Tootja foto

Suurbritannia lastemultikas «Põrsas Peppa», mis on ka Eesti laste hulgas väga populaarne, on Austraalias põhjustanud muret. Nimelt kohtuvad multikategelased ühes osas ämblikuga ja Peppa hakkab kartma. Peppa isa lohutab põrsatüdrukut ning kinnitab, et karta pole vaja, kuna ämblikud on väikesed ja «ei saa sulle haiget teha». Peppa ja ta vennas saavadki ämblikuga sõbraks.

Meie kliimas ei ole ämblikud tõesti ohtlikud, kuid teadupoolest Austraalias lood nii päris pole. Austraalias elavate ämblike hammustus võib olla ääretult ohtlik ja isegi surmav. Osa eemaldati telekanali ABC videoportaalist aastal 2012 pärast mitmeid kaebusi ning keelustati ka eetrist, kirjutab Lonely Planet.

Kuid hiljuti jõudis osa teises Austraalia telekanalis taas eetrisse ning vanad mured tõstsid pead. Telekanal Nick Jr otsustas samuti enam mitte antud osa näidata.

Austraalias elab mitmeid mürgiämblikke, nagu näiteks lehterämblikud ja punaseljad. Õnneks on tänu vastumürkide leiutamisele surmajuhtumid tunduvalt vähenenud.

Vaata keelu saanud osa siit!

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles