Eesti mehed lajatavad vastu: Ossinovski ise on paras probleem! (2)

Heidi Ruul
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski teatas eilsel kohtumisel Eesti startup-ettevõtjatega, et Eesti ühiskonnal on üks suur probleem, milleks on Eesti mees isiklikult. Mida arvavad sellisest väljaütlemisest aga Eesti mehed?

Ossinovski hinnangul on Eestis keeruline täita töökohti inimestega, kes on vastavalt kvalifitseeritud ja seda põhjusel, et Eesti mees on ebakindel ja pidevalt oma staatuse pärast mures – see omakorda peegeldub liigses alkoholi kuritarvitamises ja halvamaigulises suhtumises välismaalastesse.

Uurisime Eesti meeste käest: kuidas asjalood siis tegelikult on?

Kermo (27): «Kindlasti on mingi hulk mehi, kes antud kategooriasse kvalifitseeruvad, aga minu meelest niimoodi üldistada küll ei tohiks.»

Siim (38): «Naerma ajab! Sotsid, nende suur eeskuju ja universaalne lahendus kõigele: pole inimest (meest), pole probleemi!»

Erki (36): «Ma ei oska seda üldse kommenteerida, sest olen tüüpilise Eesti mehe kombel juba mitmendat nädalat lihtsalt nii segi ja nagu tavaliselt, ei viitsi ma mitte midagi teha! Aga olen juba üle 35 aasta vana ka! Nüüd on vähemalt, millega end välja vabandada!»

Kristo (52): «Olen juba kõvasti üle 35. Loen igal võimalikul hetkel erinevaid teoseid ja minu tutvusringkonnas on palju erineva nahatooniga inimesi, kes on minu poole alati rohkem kui teretulnud. Mulle tundub, et Ossinovski ise on parajalt ebakindel mees ja räägib täpselt enda mätta otsast.»

Joosep (33): «No selline väljaütlemine pole minu jaoks absoluutselt mingi üllatus! Olen terve elu elanud teadmisega, et olen üks üsna problemaatiline inimene. Aga kui tõsiselt rääkida, siis minu arvates ei tohiks üks minister sellist asja üldse välja öelda. Igaüks meist võib elus mingil määral kohati ebaõnnestuda – see ei olene sugugi vanusest ega soost, vaid on pigem antud isiku ambitsioonides või nende puudumises kinni!»

Kris (26): «Olen Ossinovskiga põhimõtteliselt nõus. Küll aga ei arva ma, et ainult mehed Eesti ühiskonna suurimaks probleemiks on – naiste hulgas pole sama murekoht sugugi vähem levinud.»

Andres (29): «Ossinovski väljaütlemised on minu jaoks puhas huumor! Antud juhul lahterdab ta ju ka ennast samasse kategooriasse – Eesti mees siiski!»

Jaak (36): «Kellel on huvi oma tööd teha naudinguga, see otsib ise võimalusi või soovitab ülemusel end koolitada. Välismaalased võivad tulla – see rikastab tööjõuturgu ja mis parata, kindlasti on nendel ka palju ideid, millest meil siin Maarjamaal aimugi pole. Staatuse pärast muretsevad need, kes on juba viinakuradile käe andnud, sest kannatavad nii perekond kui ka töö kvaliteet. Ma ei ütleks, et asi ainult meestes on, ka paljud naised jäävad tehnoloogia arengule jalgu.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles