Päevatoimetaja:
Heidi Ruul

Valmista maitsev kõhutäis: tervislikud ja toitvad tatra-bataadikotletid

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bataat peaks kindlasti olema iga perenaise köögis. Nimelt maguskartul on suurepärane alternatiiv tavalisele karulisele, sest sisaldab väga palju karotiini, kaltsiumi, kõiki B-rühma vitamiine, mitmeid mineraalaineid ning kuumtöötlemisel pehmeneb kiiresti. Miks mitte vahetada harjumuspärane kartul bataadi vastu ning valmistada sellest midagi imemaitsvat? Järele võiks proovida toitvaid tatra-bataadikotlette. 

Vaja läheb:

  • 400 g bataati (üks keskmine)
  • 1 dl Veski Mati tatart
  • 3 dl vett
  • 1 väike sibul
  • 1 väike porgand
  • Oliiviõli
  • Seesamiseemneid
  • Maitseks lisa ka: garam masalat, jahvatatud vürtsköömneid, jahvatatud koriandrit, karripulbrit, tšillipulbrit või midagi muud meelepärast
  • Soola, pipart

Valmistamine:

Tükelda bataat väikesteks tükkideks. Vala tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile. Lisa veidi õli ja soola. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20 minutit. Seejärel püreesta bataat.

Prae tatar pannil õlis läbi. Vala potti, lisa vesi ja sool. Keeda tatar pehmeks.

Haki sibul. Tükelda, riivi porgand jämeda riiviga. Kuumuta pannil 1 supilusikatäis õli. Lisa sibul ja kuumuta umbes 5 minutit. Lisa riivitud porgand. Prae madalal kuumusel veel 5-10 minutit. Vala panni sisu juurde kaussi. Lisa bataadipüree ja tatar. Maitsesta segu meelepäraste vürtside, soola ja pipraga. Vormi kotletid. Puista neile mõlemale küljele seesamiseemneid.

Prae kotletid pannil õlis mõlemalt küljelt kuldseks. Kotlette võib küpsetada ka ahjus, 20 minutit ühelt ja 20 minutit teiselt küljelt.

Head isu!

Tagasi üles