Galerii: Monton esitles Saksamaal oma kollektsiooni muusikute seljas

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel esitles Eesti moebränd Monton oma kollektsiooni tavatul moel – Kristjan Järvi ja Läänemere Filharmooniaorkestri kontserdi osana. Erilise valguskunstist, installatsioonidest, helidisainist ja Eestis loodud moedisainist loodud terviku autoriks on Kristjan Järvi, kontsert-moeetendust esitleti täismajale ajaloolises Peenemünde tehnikamuuseumis Usedomi saarel Saksamaal.

Läänemere Filharmooniaorkestri ja ja Baltika Grupi koostöös esitleti kontserttuuri «Vetemängud» («Waterworks») raames uut, tavapärasest erinevat ja terviklikku kontsertkogemust, mille üheks osaks on Eesti moedisain. Lähtuvalt kontserttuuri teemast «Vetemängud», tegi Baltika Grupp kontseptuaalse valiku Montoni kevad/suvi 2017 kollektsioonist, luues kõikidele muusikutele ja dirigent Kristjan Järvile esinemisriietuse.

Komplektid peegeldavad vee iseloomu, mis tekitab laval mere laineid meenutava visuaalse vaatemängu, raputades seniseid arusaamu traditsioonilisest kontserdivormist. «Tervikut, mida soovisime luua muusika, projektsioonide, valgustuse ja helidisaini abil, täiendab nüüdsest ka moekunst. See kõik on osa orgaanilisest tervikust, ühendatud kunstilisest kogemusest, mis hõlmab muuhulgas ka seda, kuidas muusikud laval välja näevad, kuidas peegeldavad riided vee erinevaid värve ning kuidas valgus ühendab need meeleliseks tervikuks,» ütles Kristjan Järvi.

Foto: Peter Adamik

Saksmaal Peenemündes laupäeval, 26. augustil täismajale toimunud kontsert algas Montoni kollektsiooni esitlusega 1200 inimesele. Kristjan Järvi: «Tõime saali annuse Eesti disaini ja Eesti muusikat, kui meie muusikud kõndisid Montoni kollektsioonis lavale Mick Pedaja muusikapala «Sleepy Waves» saatel.»

Kontserttuur «Vetemängud» hõlmab ühtekokku üheksat kontsertetendust Saksmaal ja Taanis mais ning augustis 2017 ning tähistab pikaajalise koostöö algust Läänemere Filharmooniaorkestri ja Baltika Grupi vahel. Viimane «Vetemängude» sarja kontsert leiab aset täna legendaarses Hamburgi Elbphilharmonie konserdimajas. Kontsert on jälgitav otseülekandega Eesti aja järgi algusega kell 22.00 veebiaadressil www.elbphilharmonie.de

«Kristjan Järvi ja Läänemere Filharmoonikute loodud elamus avaldas meile sügavat mõju, andes inspiratsiooni terviku täiendamiseks Eesti disaini abil. Mul on hea meel, et me oleme üks oluline osa sellest ainulaadsest elamusest,» sõnas Maire Milder, Baltika Grupi brändingu ja jaekontseptsioonide arendusjuht Maire Milder, kelle sõnul mängivad kontserttuuri stilistikas olulist rolli valged, hallid ja sinakad toonid, viidates vee erinevatele varjunditele. Minimalistliku joonega rõivaste puhul mängivad olulist rolli detailid: kaharad seelikud esindavad vee liikumust ja voolamist, samal ajal kui läbipaistev tüll ning puhtad sirged vormid peegeldavad jää omadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles