Naine väidab, et see toit kasvatas tema juuksed kandadeni pikaks

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mikroneesias misjonäritööd tegev Andrea Colson on väga uhke oma 162 cm pikkuste juuste üle. Kaunitar on kindel, et juuksed on nii pikaks kasvanud tänu sellele, et ta sööb iga päev lusikatäie maapähklivõid.

Kui Andrea juuksed on kuivad, ulatavad need pahkluudeni, märjalt ulatuvad need aga põrandani välja. Juuksed on nii edukalt kasvanud tema meelest tänu maapähklivõile. «Ma olen seda truult söönud juba aastaid ning võin ausalt öelda, et maapähklivõi teeb mu juuksed tugevaks ja terveks ning paneb need kiiremini kasvama,» kirjutab 33-aastane Andrea oma blogis. «Maapähklivõi on imeline juuksekasvataja!»

 

Ashikaga Flower Park in beautiful Japan #longhair #wisteria #Japan #anklelengthhair #lovelonghair

A post shared by Andrea 691 (@andrea.691) on

Viimasel paaril aastal on ta hakanud oma juukseid ka pealispidiselt hooldama ja kasutab selleks kookosõli. «Mõni tund enne juuste pesemist teen juuksed soengust lahti ja katan kogupikkuses kookosõliga. Duši all loputan õli jaheda veega juustest välja, siis niisutan-pesen-niisutan nagu tavaliselt,» mõeldes selle all taktikat kasutada palsamit nii enne juuste šampooniga pesemist kui pärast seda.

Palsamit kulub tal umbes kamalutäis, šampooni sellest veidi vähem. Juukseid peseb ta vaid jaheda veega ja pärast šampooniga pesemist jätab palsami mitmeks minutiks toimima, enne kui selle viimast korda pead märjaks tehes jaheda veega välja loputab.

Selleks, et juukseid pikaks kasvatada, soovitab ta käia regulaarselt juukseotsi lõikamas ja juukseid  aeg-ajalt äädikaga loputada. Lisaks peab ta oluliseks seda, et juukseid kammitaks alt ülespoole ja neil lastaks kuivada vaid õhu käes.

Kuigi Andrea nipid ühtivad üldjoontes ekspertide soovitustega, ei pea toitumisnõustajad maapähklivõid siiski mingiks imetoiduks, mis juuksed kiiremini kasvama paneks. «Kui sa oled terve täiskasvanu, kes sööb regulaarselt mitmekülgset toitu, on vähetõenäoline, et maapähklivõi su juuste kasvu vohama paneks,» märgib dr Jaclyn London väljaandes Rewfinery29. «Mul on kahju!»

 

After braids, wavy hair #longhair #anklelengthhair #braidwaves #superlonghair #braids #the3x3twin

A post shared by Andrea 691 (@andrea.691) on

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles