Kaheksa poseerimisviga, mis su pildid alati ära rikuvad

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joy Corriga sõbrannadega rannas.
Joy Corriga sõbrannadega rannas. Foto: XPOSUREPHOTOS.COM/Scanpix

Kui avasid selle artikli, sest kardad grupifotosid, siis ole mureta - asi pole ainult fotogeensuses. Võimalik, et sa pole lihtsalt arvestanud mõne asjaoluga, mis teistele (neile, kes fotodel alati head välja näevad) on poseerides juba harjumuspärased ja iseenesestmõistetavad.

Sa ei kasuta oma pilku

Intensiivse vaatega annad pildile palju juurde. See ei tähenda mitte silmade kissitamist, vaid nende pinguldamist. Pinguta silmi nii, nagu hakkaksid kissitama, aga lõõgasta ülemised silmalaud ja jäta pinge alalaugudesse. Nii näed välja nagu õrn hirveke ja usu, see on väga hea look. Harjuta seda peegli ees, õpetab Pure Wow.

Sa ei tea, mida kätega ette võtta

Kui käed on sirgelt kõrval või isegi puusadel, ei pruugi sa pildil kõige parem välja näha. Hoia käsi küünarnukist kõverdatult enda ees. Kui võimalik, võta mingi ese kätte, pista käed tasku või tee, nagu hakkaksid oma maniküüri uurima.

Ütled poseerides «hernesupp»/ «cheese» vms

Paraku ei ole mingi sõna ühine ütlemine sugugi hea nõuanne selleks, et kõik pildilolijad kaunilt naerataks. Nii võid kindel olla vaid selles, et suu hoiab sunnitult ja ebaloomulikult.

Sa ei harjuta

Esialgu on peegli ees poseerimise harjutamine piinlik ja ebamugav, aga katsu üle olla. Kui sa ei harjuta ja ei jälgi peeglist, milline asend, peahoiak või naeratus sind kauniks teeb, siis pole ka suurt lootust, et spontaanselt tehtud pildid kõige paremad välja tuleks.

Su naeratus on väga sunnitud

Foto jaoks naeratades pressi oma keel vastu suulage, esihammaste taha. See lõõgastab näoilme ja teeb naeratuse siiramaks.

Sul ei ole foto jaoks sobivad rõivad

Kehahoiaku ja näoilmega ei tee palju ära, kui sul on pildistamiseks selga tõmmatud vormitu kartulikott. Fotosessiooniks sobivad kõige paremini liibuvad kampsunid, midikleidid ja -seelikud ning särgid, mis on osaliselt vöö vahele topitud. Nii tuleb su figuur paremini esile.

Sa oled liiga kange

Kui sa pole modell ja pildistamistega harjunud, võib fotokaamera nägemine mõjuda jahmatavalt. Nii mõnigi tõmbub siis eriti kangeks ja ei tea, mida oma kehaga teha. Kui võimalik, vali omale mingi  silmatorkav taust, et see osa tähelepanu sinult vähemaks võtaks.

Sa vaatad sirgelt kaamerasse

Õpi kuulsustelt ja kalluta oma pead kergelt kõrvale. Näita kaamera poole oma paremat näopoolt ja lõug kalluta pisut allapoole. Nii jääb üle vaid silmi pingutada, keel suulakke pressida ja naeratada. Pole ju raske?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles