Uneseletus: mida tähendab, kui oled unes tagasi koolis?

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Enamik inimesi näevad elu jooksul rohkem kui 100 000 unenägu, ütleb unenägude ekspert Lauri Quinn Loewenberg, kes on ühtlasi raamatu «Dream on It: Unlock Your Dreams, Change Your Life» autor. Aga mitmeid me neist sadadest üles ärgates mäletame? Ometi võivad olla unenäod võtmeks iseenda paremaks mõistmiseks.

Karen Silverstein, raamatu «Journey of an Apprentice Dreamer» autor ütleb, et unenäod võivad olla meie alateadvuse viisiks panna meid lahendamata probleemidele tähelepanu tõmbama. «Me peaksime alati küsima küsimusi ja minema asjaga sügavuti,» vahendab LiveStrong Silversteini sõnu. «Me saame kasutada oma unenägusid, et teha praegu oma eludes paremaid valikuid.»

Sel nädalal vaatleme iga päev levinud unenägude tähendusi ning ekspertide tõlgenduste abiga saad ehk jälile, mida su öised seiklused sulle päevasündmuste kohta öelda püüavad.

Sa näed unes, et oled tagasi koolis

Tavaliselt on kõik tagasi kooli temaatikaga unenäod seotud tööstressiga, ütleb Loewenberg. Ei leia klassiruumi ning kell on juba helisenud? See vihjab, et sa tunned end ebakindlalt oma töökohal või karjäärivalikutes. Koolikella helin? Sa tunned, et aeg hakkab otsa saama, olgu see siis päriselus või töö vallas.

Õppetund: on ehk aeg leida uus ametikoht või viis, kuidas praegune teha mõttekamaks. Loewenberg soovitab endalt küsida, kuidas saad sa oma kolleegidele olla kasulikum või kuidas saaksid sa rohkem kasutada oma loomingulist külge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles