Galerii: Tallinnas juhiti piketiga tähelepanu meeste ja naiste palgalõhele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval kogunesid sotsiaaldemokraatidest pikettijad Tallinna südamesse Tammsaare parki, et juhtida meeleavaldusega tähelepanu Eestis valitsevale meeste ja naiste palgalõhele, mis on Euroopa Liidu suurim.
 

Meeleavaldusele oli võrdsust nõudma tulnud umbes paarkümmend sotsiaaldemokraati, kelle seas näiteks parlamendisaadikud Marianne Mikko, Heljo Pikhof ja Karel Rüütli. Seltskonnaga oli liitunud ka IRLi poliitsekretär Margus Tsahkna.

Aktivistide plakatitel seisid sõnumid nagu «ei palgalõhele», «naistele meestega võrdselt» ja «naine pole alahinnatud kaup tööjõuturul». Möödakäijatele jagati naistenimelisi kompvekke ja lendlehti, millel seisis, et keskmist palka arvesse võttes saab eesti naine 30,9 protsenti vähem palka kui eesti mees.

Meeleavaldusel koguti ka allkirju petitsioonile, milles nõuti valitsuselt tegevuskava palgalõhe vähendamiseks . Edasi pidi pikett suunduma Toompeale, kus Marianne Mikko annab petitsiooni edasi peaminister Andus Ansipile.

Naiskogu Kadri liige Egge Kulbok-Lattik lisas, et probleemiga tegelemist ei oodata vaid valitsuselt – petitsioon edastatakse ka Eesti Tööandjate Keskliidule. Lisaks lubas ta, et taolisi meeleavaldusi korraldatakse seni, kuni palgalõhe vähendamiseks konkreetseid samme hakatakse astuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles