Kahe lapse ema häbitu selfi vallutas interneti

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Katey Johnson on kahe lapse ema ja blogija, kes hiljuti postitas endast selfi. See pilt ja saateks olnud oluline sõnum on aga internetis kulutulena levima hakanud. Postitust on jagatud üle 3100 korra ning see on kogunud rohkem kui 14 000 meeldimist ja üle tuhande kommentaari.

Katey, kes peab ka blogi nimega «The Mother Octopus», kirjutas pildi alla: «See olen mina, seljas kleit, mida ma ei peaks kandma. Ma tean, et see pole [minu figuuri osas] meelitav, aga ma ei taha, et te ütleksite, kui kena ma välja näen.» Johnson sõnas, et talle pole oluline, et keegi kiitvalt seljale patsutaks, vaid hoopis see, et inimesed teaksid, miks ta kannab kleiti, mida ta ei peaks kandma.

«Jah, mõni arvab, et ma näen selleks kleidis natuke rase välja, sest, noh, see osa pungitab esile. Ma näengi natuke rase välja. Ja see on okei. Kunagi kasvas selles esilepungitavas osas kaks last, kuid nüüd, ma kinnitan teile, on see vaid koht, kus ma hoiustan oma juustuburgereid ja valget veini,» kirjutab kahe lapse ema, kes tunnistab, et muidugi pole see soovituslik kleit tema 157sentimeetrise pikkusele ja 72kilosele kehale. Kuid ta armus sellesse kleiti, ostis selle ära ja on enda üle uhke.

«Ma kaalun praegu rohkem kui iial varem ning ma olen alati oma kaaluga kimpus olnud. Ja igaüks, kes on olnud kaaluga kimpus, teab, et see on peamiselt vaimne võitlus,» jätkab Katey. «See on võitlus sellega, kuidas sa end näed ja kuidas sa endaga oma peas räägid. Pärast 40 aastat endale ütlemist, mida ma ei peaks kandma, otsustasin ma asja muuta. Ma otsustasin, et hakkan endaga kenasti käituma.»

This is me in a dress I have no business wearing. It's not the first time I've worn it and it won't be the last time. I...

Posted by The Mother Octopus on Monday, 14 August 2017

«40 aastat olen ma seisnud peegli ees ja võrrelnud end sellega, kuidas ma välja näen ja kuidas ma arvan, et peaksin välja nägema. See on kurnav. Ma ei taha seda enam teha. Ma tahan iseennast armastada, nii lihtne asi ongi.»

«Niisiis: ma võin panna selga kleidi, mida ma ei peaks kandma, kui ma lähen oma abikaasaga peenele õhtusöögile,» võtab Katey oma sõnumi kokku. «Ja kui mina juba julgen panna selle pildi Facebooki 15 000 inimese ette, siis võid ka sina kanda nädalavahetusel grillipeol kleiti, mida sa ei peaks kandma. Ja kui kõige keerulisem on end veenda, siis ütle endale, et elu on liiga lühike, et muretseda asjade pärast, mida sa ei peaks kandma.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles