Mida näitavad vistrikud sinu tervise kohta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Piotr Marcinski / PantherMedia / Scanpix

Kas sina tead, millest kõnelevad vistrikud su lõual või kaelal? Iga piirkond tahab sulle midagi öelda.

Otsaesine

Otsaesine on koht, mille vistrikud kõnelevad otseselt toitumisest ja vedelikutasemest organismis. Seda piirkonda seostatakse kõhu ja põiega, seega kõnelevad sealsed punnid kõhust, mis pole enda tingimustega rahul. Põhjust võib otsida kas kehvast toitumisest, stressist või veepuudusest.

Lõug

Nagu paljud teismelised teavad, on lõug hormonaalsete muutuste näitaja. Hormonaalsed muutused võivad mõjutada keha nii varastes 20ndates, aga ka hilisemas eas.

Põsed

Vistrikud põskedel on tihti seotud kopsude ärritusega. Õitsevate taimede tõttu võib see välja lüüa eriti kevadel. Linnasaaste või kodune keemia võib samuti olla põskedel ilutsevate punnide põhjuseks.

Kulmude vahel

Nahk kulmude vahel on söögi-joogi piirkond. Sealsed vistrikud võivad olla mõjutatud maksast, lisaks mängib rolli laktoositalumatus. Väldi alkoholi ja rasvaseid toite.

T-piirkond

Sarnaselt eelnevaga, on T-piirkond (nina ja kulmud) seotud toitumisega. Kui maadled sealsete kutsumata külalistega, jäta õhtune vein joomata.

Huulte ümbrus

Huulte ümber vistrike tekke puhul võib süüdistada menstruaaltsüklit. Samuti on täheldatud seoseid väheste kiudainete osakaaluga toitumisel.

Kõrvad ja silmade alune

Tunned, et elutempo on viimasel ajal tavapärasest pöörasem ning stressitase tõusnud? Siis see ongi sinu süüdlane.

Kael

Kael pole just kõige tavapärasem koht, kuhu vistrikud tekivad. Seetõttu võib sinna tekkinud punn viidata haigusele. Kilpnäärme alatalitusega inimesed kogevad tihti kaelal vistrikke, kuna kilpnäärme toodetav hormoon peaks aknega võitlema.

Allikas: DailyMail

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles