Tosin asja, mida ei tasu kaltsukast osta

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kaltsukad on suurepärased kohad, kust leida väärtuslikku kraami ja seda soodsa hinnaga. Kuid kasutatud asjade puhul tasub siiski hoolikalt järele mõelda, mida tasub ja mida ei tasu soetada.

Insider loetleb asju, mille puhul tasub väga ettevaatlik olla.

1. Laste turvavarustus, sh hällid, vankrid ja autoistmed

Laste turvalisuse osas ei saa kunagi olla üleliia ettevaatlik. Kui sa ostad kasutatud varustust, kontrolli kõik mitu korda üle, kuna turvastandardid uuenevad pidevalt.

2. Kiivrid

Nagu autoistmed, on ka kiivrid ehitatud vastu pidama vaid üht lööki. Kuna eseme ajalugu võib olla raske tuvastada, on parem karta kui kahetseda.

3. Elektroonikakaubad

Kasutatud elektroonikakaupasid ostes testi neid enne poes ja tee kindlaks, et need ikka korralikult töötavad.

4. Pehmed mänguasjad

Lapsed magavad sageli, mänguasjad kaisus, seega pead sa neid ostes samuti ette vaatama. Pehmed lelud on bakteritele elutsemiseks mõnusad kohad ning kuigi asju saab pesta, ei saa iialgi päris kindel olla, et need päris puhtaks saavad.

5. Määrdunud või katkised asjad

Kontrolli iga ese põhjalikult üle, et see poleks katki või must. Sa ei kannaks ju katkiseid riideid, miks sa siis peaks neile raha kulutama.

6. Aluspesu

Kui pole just ilmselge, et aluspükse pole varem kantud, väldi nende soetamist.

7. Vihmavarustus

Kummikud ja vihmavarjud pole mõeldud vastu pidama igaveseks ning tavaliselt on nende eluaeg vaid paar hooaega.

8. Voodipesu

Kasutatud linad ja rätikud võivad kanda lutikaid, seega on mõistlikum osta neid näiteks mõnelt soodsalt väljamüügilt uutena.

9. Madratsid

Kaltsukas küll madratseid üldiselt ei pakuta, kuid kasutatud madratsi ostmine pole eriti hea mõte niikuinii. Lutikad jm pahalased leiavad madratsites pesa ning neist on lahti saada raske kui mitte võimatu.

10. Pehme mööbel

Kehtib sama jutt, mis madratsite kohta – lutikad, hallitus, plekid, bakterid...

11. Kingad

Pole mõtet raha kulutada kasutatud kingadele, sest nii riskid sa jalaseenega. Lisaks vormuvad kingad kandja jala järgi ning võivad osutuda väga ebamugavaks.

12. Mütsid

Kasutatud mütsis võivad elada täid või teised kahjulikud põletikutekitajad ja allergeenid. Pigem investeeri uude mütsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles