Kuus viisi, mis takistavad suhtes olles iseenda identiteedi kaotamist

Annaliis Laidre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shannon Fagan / Panthermedia / Scanpix

Suhtes olla on lahe, aga mõnikord võib tunduda, et oled iseennast sinna sisse ära kaotanud. Oled sa mõnikord mõelnud, kuidas suhtes olles rohkem endale keskenduda? Tõde on, et see ei ole tegelikult väga raske, aga see peab olema teadlik valik.

Veeda aega üksinda

Suhtes olemine ei tähenda seda, et sa pead järgima kellegi reegleid selle kohta, milline üks õige suhe välja peab nägema. Jätka suhtes olles enda eest hoolitsemist, jätka iseendaga ajaveetmist, nii palju kui sa iganes vajad. Inimesed on väga osavad enda arvamuse peale surumises ja kipuvad teistele ütlema, kuidas nad elama peavad. Aga tegelikult ei ole teie suhtes kedagi peale teie kahe, seega ei tohiks kellegi teise arvamus lugeda.

Ära unusta vanu sõprussuhteid

Suhte algusjärgus on muidugi loomulik ennast täielikult partnerile pühendada ja ajutiselt mitte mõelda kellelegi teisele. Naudi seda perioodi ja ära muretse muude asjade pärast.

Aja jooksul teie suhe kasvab ja muutub sügavamaks, siis peaksid sa jälle naasema ka nende inimeste juurde, kellega sa enne suhtesse astumist suhtlesid.

Oma sõpradega ajaveetmine aitab sul kindlasti säilitada suhtes oma identiteeti. Nõnda ei ole sa kogu aeg partneriga omas mullis, pealegi on tüdrukute ju nii lõbus!

Säilita oma hobi

Ehk on midagi, mille tegemist sa armastad, näiteks maalimine või kudumine. Võib-olla käid sa hoopis iga kuu raamatuklubis või tegeled mõne spordialaga. Kui sul oli enne suhtesse astumist mõni hobi, siis jätka sellega kindlasti ka hiljem. Ja kui sul ei ole veel hobi, siis leia mõni!

Sul võib tekkida soov kaasata parter oma huvitegevustesse, aga ära seda parem tee. Muidugi on täiesti normaalne teda mõnel korral kaasa kutsuda, aga üldiselt peaks olema vähemalt mõni asi, millesse tema ei ole kaasatud.

Tee trenni

Trenni saad sa teha koos partneriga, sõpradega või üksi, treeningu puhul ei ole see nii oluline, et partnerist eemal oldaks. Trenni eesmärk on toita nii keha kui ka vaimu.

Trennil võib olla suur osa tervislikust eluviisist, aga suhtes olles on väga tähtis endale teadvustada, et sa teed seda enda pärast, mitte kellegi teise.

Püsi oma eesmärkidele fokusseeritud

On tore kujutleda ette, milline sinu elu koos partneriga tulevikus välja näeks. Võib-olla unistad sa pulmadest või koos reisimisest, aga ära unusta ka oma isiklikke eesmärke. Karjäär ja muud asjad, mida sa oled kirglikult igatsenud saavutada, peavad ka edaspidi sinu mõtetesse mahtuma.

See ei tähenda, et sa peaksid oma elu partnerist eraldi planeerima. See tähendab lihtsalt seda, et samal ajal, kui sa mõtled teie ühisest elust, peaksid siiski meeles pidama ka oma soove, nii praeguseid kui ka neid, mis sul olid enne suhtesse astumist.

Suhtle oma partneriga

Kõige tähtsam asi, mis aitab sul suhtes iseendaks jääda, on partneriga rääkimine. Räägi temaga kõigest, kaasa arvatud asjadest, mida sa pead tegema, et säilitada enda identiteet. Kui sul armastav ja toetav partner, siis ei tohiks temaga olla raske sellisel teemal rääkida. Ta mõtleb tõenäoliselt sarnaseid asju ja avatud vestlus tuleb teile mõlemale kasuks, kirjutab Elite Daily.

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles