Uuring: just need linnad on naisettevõtjatele parimad

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

London, Stockholm, New York, San Francisco ja Boston on viis linna, milles tänapäeva naisettevõtjatel on parim tööd teha, selgub tehnoloogiafirma Dell tellitud uuringust «Naisettevõtjate linnade indeks». 

Tegu on ainsa soopõhise indeksiga, mis vaatleb maailma linnade võimekust naisettevõtjaid ligi tõmmata ning neile ka reaalset kasvamisvõimalust pakkuda. Lisaks selgub uuringu tulemustest, et kui naisettevõtjate jaoks piiranguid pole, toob see kaasa märkimisväärse linna majanduslike väljavaadete paranemise. Seega loob indeks hea teaduspõhise aluse, mille järgi saaksid kohalikud võimuorganid ning juhid ettevõtluskeskkonda naistele sõbralikumaks kujundada.

«Naisettevõtjate osakaal kasvab üle maailma igal aastal enam kui 10 protsenti. Paljudel turgudel on isegi tõenäolisem, et uue äri paneb püsti naine kui mees. Siiski on paljudes riikides jätkuvalt mitmeid majanduslikke ja poliitilisi barjääre, mis loodud äride edu ning kasvupotentsiaali piiravad,» kommenteeris uuringu tulemusi Delli kliendiosakonna juht Karen Quintos.

«Kui anda poliitikutele ning avaliku elu mõjutajatele teaduspõhised tööriistad, mis selgelt olemasolevatele probleemidele viitavad, on ideaalis võimalik muuta ettevõtlusmaastiku naiste jaoks paremaks ning seeläbi tuua ka kohalikele majandustele kasu,» sõnas Quintos.

«See on maailma huvides, et ka naisettevõtjad oleksid igal pool edukad. Et olukorda aina paremaks muuta, on valminud indeks suurepäraseks tööriistaks äridele ning riikidele, et ettevõtluskeskkonda parandada. Ideaalis võiks ju siiski eksisteerida maailm, kus kõigil inimestel on võimalik ettevõtlusega tegeleda, olenemata nende soost,» kommenteeris uuringut Delli partnerettevõtja Elizabeth Gore.

Uuringu tulemusi tutvustas Dell enda sel aastal kaheksandat korda toimunud konverentsil Dell Women Entrepeneur Network Summit. Kokku uuriti indeksi koostamiseks 50 maailma suurlinna ning täpsemini seda, kuidas on antud riikides ettevõtluskeskkond naiste jaoks korraldatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles