Kasvav trend: naised nõuavad punapäiste meeste spermat

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ed Sheeran
Ed Sheeran Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Spermapangad on märganud huvitavat trendi: tundub, et moodi on läinud punapead!

Austraalia uudistesait News.com.au kirjutab, et praegu on vaid kaks protsenti doonoritest punapead ning nõudlus nende järele aina kasvab. Üheks põhjuseks võivad olla šarmantne prints Harry ning seksikas Ed Sheeran – igal juhul on varem põlatud punapead saanud uueks lemmikuks ning seda suisa nii väga, et tahetakse oma järglasigi ruugete juustega näha.

Co-ParentMatch.com on suisa välja kuulutanud otsingu punapeadele, kasutades sotsiaalmeedias selleks teemaviidet SaveGingers, et kampaaniale tähelepanu tõmmata.

«Ajalooliselt pole tõesti punapäised doonorid olnud populaarsed, kuid me saame aina enam just selliseid nõudmisi,» ütles Carmel Carrigan Queenslandi fertiilsusühingust, kes lisas, et doonoreid valitakse harva vaid füüsiliste näitajate alusel – rolli mängivad ka haridus ja muud näitajad.

Geneetikud on kinnitanud, et punapead on «väljasurev tõug», kes võib järgmise saja aasta jooksul täiesti kadunud olla. Samas tasub arvestada, et punapäise isa olemasolu ei garanteeri automaatselt punase peaga järglase sündi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles