Kui suur on töötavate naiste tegelik töökoormus?

Angela Blumkvist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitriy Melnikov / PantherMedia / Scanpix

Vaatamata sellele, et tänapäeval käivad naised tööl raha teenimas, on nende õlul endiselt lõviosa kodutöödest. Uuringud on näidanud, et naised kulutavad kodutöödele lausa kolm korda rohkem aega kui mehed. Seejuures tunnistas üks mees viiest, et ei tee kodus midagi.

Keskmiselt veedab naine kodutöid tehes 17 tundi nädalas, veerand naistest kulutab nädalas selleks lausa 21 tundi. Samal ajal veedavad mehed kodutöid tehes alla kuue tunni, vahendab MailOnline. Kodutööde hulka kuulub laste eest hoolitsemine, koristamine, pesemine, söögitegemine.

Sooline ebavõrdsus on juurdunud

Uuringu tegijad ütlesid, et naised ei saagi tööl mehega võrdväärseid tulemusi saada, kuniks mehed ei hakka rohkem koduga tegelema. Keeruline on saavutada maksimaalset potentsiaali tööl, kui kodus pole võrdsus tagatud.

Pool meestest ja veel enam naisi nõustus, et mehed peaks võtma kodus rohkem enda kanda. Samas väitis neli vastajat kümnest, et neil pole kunagi olnud lahkarvamusi kodutööde jaotuse osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles