Viis kavalat küsimust esimeseks kohtinguks

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Siin on sulle viis küsimust, mis aitavad sul esimese kohtingu üle elada nii, et ei tekiks piinlikku vaikust ja jutuvada ei lõpeks. 

Esimene kohting ei tohiks olla ülekuulamine. Kui sa esitad need viis küsimust järjest, siis sa esiteks ei kuula, mida su kaaslane sulle vastab, sest sa mõtled juba järgmise küsimuse peale. Teiseks võib talle tunduda, et ta on sattunud ülekuulamisele. Aol.com edastab viis küsimust, mida esimesel kohtingul võib küsida, aga ei pea.

  1. «Kui sa saaksid reisida ükskõik mis riiki maailmas, siis kuhu sa läheksid?» See küsimus paljastab, millised on su kohtingukaaslase väärtused. Kas ta eelistab seiklust või kuurorti? Kas talle meeldivad kultuuri- või puhkusereisid? Lisaks on see väga lai teema, mis peaks pakkuma jutuainet päris pikaks ajaks.
  2. «Milline on sinu meelest ideaalne pühapäev?» Siit saad teada, milline oleks elu selle inimesega. Mis teda huvitavad? Kas ta tahab voodis lebada või hoopis poodidesse minna?
  3. «Kust sa pärit oled ja kus su perekond praegu elab?» See, kui palju ta oma perekonnast rääkida tahab, on juba tema enda valik. Kui sul on oma vanematega head suhted, siis võid talle julgustuseks kõigepealt iseendast rääkida.
  4. «Millal sa alustasid...?» Võib-olla sa juba tead, mis talle meeldib, sest see oli kirjas tema profiilil, aga kui tea, siis võid alati küsida, kas tal hobisid on. Inimestele meeldib rääkida asjadest, mida nad naudivad. Näiteks jooga, maalimine, kirjutamine või hoopis midagi muud. Lisaks näed, kui kirglikult ta sellesse suhtub. Kas see on talle olulisem kui miski muu või teeb ta seda lihtsalt sellepärast, et tööst mõtteid eemale saada?
  5. «Kas on midagi sellist, mida sa veel ei ole teinud, aga tahaksid proovida?» Sõltuvalt vastusest saate isegi oma järgmist kohtingut planeerida. See küsimus tekitab alati elevust ja võib olla ka väga paljastav, sest sa saad teada, mida ta on varem teinud ja mida ta loodab tulevikus teha. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles