Fotod: Võrumaa jalatsivabrik tõi turule uue kingabrändi Toku

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestimaise disaini austajatel on põhjust rõõmustada, sest Võrumaal tegutsev jalatsivabrik OmaKing on toonud turule TOKU brändi all kaasaegsete linnajalanõude kollektsiooni. Neli uut kingamudelit on valminud koostöös Eesti disaineri Piibe Tompiga.

Seni peamiselt susside, sisetaldade ja mugavussandaalide valmistamisele keskendunud ettevõte OmaKing alustas tootearenduse ja uue brändi välja töötamisega kaks aastat tagasi Eesti Disainikeskuse Disainibuldooseri programmis. OmaKinga tegevjuhi Liis Tillmanni sõnul ajendas neid programmis osalema soov areneda, kaasajastada tooteportfelli ning seeläbi leida uusi võimalusi uute toodete, sihtrühmade ja turgude näol.

Võrumaa kingabränd TOKU
Võrumaa kingabränd TOKU Foto: Liina Notta

«Ühendasime meie tootmisvõimalused ja disainerite nägemuse ning tänaseks on see koostöö vilja kandnud,» võtab Tillmann senised arengud kokku. «Jalatsiäris on küll konkurents tihe, aga meie oleme püüdnud aegade jooksul ajada oma joont, keskendudes jalatsi mugavusele ja vastupidavusele. Me ei ole kiirmoe austajad,» rõhutab Tillmann.

Võrumaa kingabränd TOKU
Võrumaa kingabränd TOKU Foto: Liina Notta

Kodumaine jalatsivabrik soovib enam ausse tõsta käsitööd ja meistrioskusi, mis on olulised ühe hea ja kvaliteetse jalanõu valmistamisel. TOKU jalatsitel võib leida mitmeid omanäolisi detaile, mida suured tootmisettevõtted ei saa endale lubada, kuid mis tegelikult annavadki jalatsitele juurde käsitöö tunnetuse.

Võrumaa kingabränd TOKU
Võrumaa kingabränd TOKU Foto: Liina Notta

Uus kingabränd TOKU on mõeldud aktiivse eluviisiga linnaelanikule, kellele meeldib külastada festivale. Seetõttu lähtus kingadisainer suviste jalanõude loomisel eelkõige kandja mugavusest. «Disainikeelelt on kingad põhjamaise stiiliga, kus puhtad ja lihtsad jooned on kombineeritud mänguliste detailidega,» sõnab Piibe Tomp ning loodab, et TOKU linnajalanõud võetakse kandjate poolt hästi vastu nii Eestis kui ka välismaal.

Võrumaa kingabränd TOKU
Võrumaa kingabränd TOKU Foto: Liina Notta

OmaKing on 1993. aastal loodud Eesti ettevõte, mis jätkab jalatsivalmistamise peretraditsioone aastast 1927. Ettevõtte tootmine asub Võru linna lähedal Kirumpääl, kus valmistatakse sandaale, toasusse ning laste- ja võimlemissusse. Lisaks sellele on OmaKing üks suurimatest sisetaldade tootjatest Ida-Euroopas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles