Õnnelike paaride seitse igapäevast harjumust

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Kui sa küsid ükskõik milliselt õnnelikult paarilt, mis on nende saladus, ütlevad nad, et hea suhe nõuab tööd – ja veelgi enam. Lisaks tööle on tarvis teatud harjumusi, mis teevad suhte edukaks.

Verily tõdeb, et kuigi ükski suhe pole täpselt ühesugune, on teatud käitumismustrid, mida võib leida kõikide õnnelike paaride suhtest.

  1. Nad võtavad arvesse iseloomuerinevusi ja aktsepteerivad neid. Enamik erimeelsusi, mis suhtes ette tulevad, põhinevad just iseloomuerinevustel. Asi pole selles, et sa oled suhtes vale inimesega, vaid et te oletegi erinevad ja kui mõni asi sind närvi ajab, ei pruugi see automaatselt tähendada, et sinuga noritakse tüli. Efektiivsed paarid õpivad selgeks, mis on nende erinevused ja arvestavad nendega. Su partner mitte ei eksi, vaid ta on sinust erinev.
  2. Nad siiralt huvituvad teineteisest. Pane teine end tundma tähtsana ja tee seda siiralt. Kui sind päriselt huvitab, mida su partner teeb ja millest huvitub, suurendab see teie sidet. Proovi küsida avatud küsimusi, see parandab teie suhtlemist tunduvalt!
  3. Nad parandavad negatiivse. On raske olla partneri vastu hell ja armastav, kui õhus on pinget. Edu alus on parandada ära see, mille negatiivsus katki on teinud. Kui sa märkad negatiivset käitumismustrit (või sõnu), siis tehke teadlik katse kahjulikku käitumist muuta ja parandada, et see ei eskaleeruks.
  4. Neil on ühine arusaam. Te jagate samu väärtusi, perspektiivi elule. Kui te saate asjadest sarnaselt aru ja väärtustate samu asju, vähendab see konflikte ja kiirendab lahendusteni jõudmist. Efektiivsed paarid jätkavad väärtuste jagamist ja ühise maailma ehitamist, siin mängivad olulist rolli jagatud rituaalid ja traditsioonid.
  5. Nad on empaatilised. Õnnelikud paarid võtavad aega, et püüda oma partneri seisukohast aru saada, eriti konfliktiolukorras ja ka siis, kui nad ei ole partneri seisukohaga täiesti nõus. Võti selleni on oma vastuse väljaütlemisega mitte kiirustamine ja selle asemel hoopis suunavate küsimuste esitamine.
  6. Nad ütlevad oma vajadused välja. Nad ei eelda, et partner suudab imeväel nende vajadusi mõista, vaid ütlevad oma soovid otse välja. Proovi mitte seda targutamise vormis teha, vaid ole selge, otsekohene ning püsi ühe teema piires.
  7. Nad rõõmustavad positiivse üle. Igapäevaelu võib kujuneda kiireks sündmuste jadaks, kus üks tähtpäev märkamatult möödub ja järgmine ongi juba käes. Kui paar võtab hetke, et seda nautida, tunnustada teineteist selle eest, kuhu on jõutud, on nad palju õnnelikumad.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles