Naine uurib: kas suhe on üldse võimalik, kui mehel on seksisõltuvus?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

«Mu mees on seksist sõltuvuses. Ta oleks vist nõus kogu ööpäeva sellega tegelema. Kui mina keeldun, siis läheb teise tuppa teleka taha pornofilme vaatama ja teadagi mida tegema,» kirjutab murelik naine Perekeskus Sina ja Mina nõustamiskeskkonnas

«Tean ka seda, et minu komandeeringu ajal on ta käinud vastavates asutustes - kui mitu korda, seda ma ei tea. Ühest korrast sain ka teada kogemata. 

Maha ei tahaks ma teda jätta, sest ma siiski armastan teda ja tean, et «naiste kasutamine» on tema jaoks lihtsalt füüsiline vajadus. Kui see välja arvata, on ta fantastiline mees, romantiline, aus, hinnatud töötaja töö juures ja väidetavalt armastab tema mind ka….»

Vastab kliiniline lapsepsühholoog, Gordoni perekooli koolitaja Ene Raudla:

«Antud juhtum ei ole sugugi väga harva esinev. Nõnda nimetatud hüperseksuaalsus ei sõltu mehest endast väga palju. Samas on seks sellise mehe jaoks peaaegu et eluküsimus, sest sel viisil maandab ta oma pingeid ja tunneb ennast mehena. Püüdke oma mehele kuidagi mõista anda, et kõige tähtsam pole kordade arv, vaid see, kui suurt rõõmu te suudate üksteisele valmistada. Mehed kipuvad seksi tihti samastama vaid füüsilise kontaktiga, unustades ära, et naise jaoks on sama oluline kõik see, mis toimus varem, võib olla kogu päeva jooksul. Kui mees seda mõistab, siis pakub üks kord talle palju enam, kui kümme kiiret rahuldamist. Loomulikult peab seejuures ka naine pingutama ja püüdma olla hoolitsetud ja ahvatlev. Kui mees nii naise abiga suudab mõista, et tähtis pole mitte kvantiteet, vaid kvaliteet, siis võib teie suhe abikaasaga muutuda harmooniliseks. Kui see ei peaks õnnestuma, siis jääb üle kas leppida kujunenud olukorraga ja loota, et kunagi jõuab kätte rahunemise aeg või minna mõlemal oma teed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles